29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: Çatalca'da arazi çok, yerleşim az!

Binali Yıldırım: Çatalca'da arazi çok, yerleşim az!

Seçim gezileri kapsamında Çatalca’ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bölgede ulaşım sorunun metro ve hızlı tren projeleriyle çözüleceğini söyledi.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim gezileri kapsamında Çatalca’ya gitti. Yıldırım, Çatalca AK Parti Belediye Başkan adayı Mesut Üner ile birlikte halka seslendi.

"Çatalca lojistik merkezi olacak''

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, projelerini anlatan Yıldırım, hızlı tren, lojistik merkezi, kamp, festival, spor ve eko tarım alanlarıyla Çatalca’nın kalkınacağını açıkladı. Yıldırım, "Çatalca dünyayı ve Türkiye’yi besleyen lojistik merkezi olabilir" diye konuştu.

Binali Yıldırım ile birlikte muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Üner ise şunları söyledi: “Kaybedilmiş bir 10 yılımız var. Onu hep beraber 5 yılda geri getirelim. Çatalca’yı hak ettiği değere hep beraber götürelim. Siz de bizlere destek olun ve hep beraber 5 yıl gibi bir sürede kaybolan 10 yılı geri getirelim.”

‘İstanbul’u dinleyeceğim gözlerim açık’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, “Çatalca’nın saygı değer güzel insanları, bugün Çatalca programını dolu dolu gerçekleştiriyoruz. İlk andan itibaren bize göstermiş olduğunuz bu sıcak karşılama ve heyecanlı karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Adaylığım açıklandığından sonra dediğim şey şudur: ‘İstanbul’u dinleyeceğim gözlerim açık’ İstanbul’un her talebini, her şikâyetini can kulağıyla dinleyeceğiz, gerekirse yerinde inceleyeceğiz” diye konuştu.  

''Çatalca başlı başına bir şehir''

Çatalca’nın yüz ölçümünün İstanbul’un yüzde 20’sine denk geldiğini belirten Yıldırım, “İstanbul’un 39 ilçesi var, Çatalca’nın da 39 mahallesi var. Bu ne anlama geliyor Çatalca başlı başına bir şehir. Çatalca’nın arazisi kadar Avrupa’da arazisi olmayan devletler var. Muhtarlarımız demokrasinin çekirdeğidir. Muhtarlar alın teri ile göreve geliyorlar. Derdi olan herkes muhtara gidiyor, eğer muhtarın sorunları çözmeye gücü yetmiyorsa nereye gidiyor, belediyeye. Belediyede kim var? Mesut var. Mesut olup dönüp geleceksin” ifadelerini kullandı.

''Raylı sistem adım adım buraya ilerliyor''

Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti: “Değerli kardeşlerim, Cumhurbaşkanımız siz muhtarları baş üstünde tutuyor. Şimdi 31 Mart seçimlerine giderken adayımız Mesut kardeşimizin çok güzel hedefleri projeleri var. Mesut Başkan projelerini sizlere tek tek anlatacak. Ben şimdi bazılarını sizlere anlatacağım. İstanbul’un her ilçesinde olduğu gibi Çatalca’da da trafik sorunu var. Hızlı tren Çatalca’dan geçiyor. Bir ucu Edirne, bir ucu Halkalı ihalesi yapıldı. İnşaatı başladı başlayacak. Bu inşaat tamamlandığı zaman ulaşım problemi büyük oranda hallolacak. Burası İstanbul’un bir ilçesi ise burayı İstanbul’a yaklaştırmak bizim boynumuzun borcu, ne gerekiyorsa yapılacak. İlave otobüs seferleri ne lazımsa, raylı sistem adım adım buraya ilerliyor. Çatalca’nın içine yönelik de projeler var. Belgrat Mahallesi’ne 27 bin metrekarelik bir eko köy kurulacak. Kamp alanı olacak, festival alanı, spor alanları ve eko tarım alanları olacak. Çatalcalı kendisi ekip biçecek, gelen ziyaretçilere orada satacak. Benzerini Celepköy, İncegiz, Nakkaş ve Elbasan’a da yapacağız. Her mahalle için birer proje geliştiriyoruz. Hepsi kendi zenginliklerini ortaya çıkararak daha çok ziyaretçinin gelmesine vesile olacak.”

''Çatalca’nın arazisinin geniş ama yerleşim yeri küçük''

Çatalca’nın arazisinin geniş ama yerleşim yerinin küçük olduğunun altını çizen Yıldırım, “Asıl olan o yerleşim yeri dışındaki mahalleleri cazibe merkezi haline getirmek. Gençlerimizi burada tutacak projeler bunlar. Babasının, dedesinin toprağına sahip çıkacak ve bu toprağı işleyecek aileler birbirinden kopmayacak, uzaklaşmayacak. Gönül belediyeciliği dediğimiz bunlar. Ayrıca şehrin altyapısını, otopark sorununu, kültür merkezini, sosyal tesisleri, spor tesisleri, hayvan barınağı, çocuklar için atölyeler, evde bakım hizmetleri bütün bunlar inşallah Mesut Başkan’ın döneminde yapılmış olacak, hayırlı uğurlu olsun. Mesut Başkan’ı seçerken beni de unutmayın. Onu seçer, beni seçmezseniz olmaz. Beni seçer, onu seçmezseniz yine olmaz” ifadelerini kullandı.

''Hızlı tren buranın kaderini değiştirecek''

Çatalca’nın dünyayı ve Türkiye’yi besleyen lojistik merkezi olabileceğinin altını çizen Yıldırım, “Gümrük buraya geldi. Bu lojistik merkezler buraya açıldığı zaman burada birçok Çatalcalı iş sahibi olacak. Buradan lojistik merkezlerden Çatalca’ya 2 tane yapacağız. Yurt dışından gelen ürünler İstanbul’a Çatalca’dan dağıtılacak. Çatalca’nın İstanbul’a bağlantısını daha da güçlendireceğiz. Burada en önemli proje hızlı trendir. Hızlı tren buranın kaderini değiştirecek. Hızlı treninin gittiği iller ilçeler otomatik olarak bir üst lige çıkıyor çünkü daha çok insan geliyor. Ayrıca 2 tane daha karayolu yapacağız. İlki 5 Levent’ten başlıyor. Çatalca Nakkaş’a kadar gidiyor. Şu anda bu yol yapılıyor. İkincisi 26.5 km’lik çatalca merkezle kınalı arasında. Artık Çatalca’nın İstanbul’a bağlantısıyla hiçbir sorun kalmayacak. Önce yapmamız gereken 31 Martta Çatalca’yı mesut ederek Mesut Bey’i başkan seçmek. Siz hazırsanız biz de hazırız. Gönül belediyeciliği için durmak yok, yola devam” dedi.

Çatalca'ya 27 bin metrekarelik Ekoköy!

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!


Geri Dön