25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'ın Hayat İzmir başlığıyla açıkladığı projeleri coşkuyla karşılandı!

Binali Yıldırım'ın Hayat İzmir başlığıyla açıkladığı projeleri coşkuyla karşılandı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın "Hayat İzmir" başlığıyla açıkladığı, kente çağ atlatmayı hedefleyen projeler, kamuoyunda büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı




AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın "Hayat İzmir" başlığı ve "Yüzyılın Şehircilik Hareketi" sloganıyla açıkladığı 1414 proje, İzmir kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yıldırım, "Gece gündüz, 7-24 çalışacak İzmir'in en acil sorunlarını, tıkanan damarlarını açacağız" derken, açıklanan projelerle ilgili değerlendirmede bulunan iş dünyası temsilcileri, 1414 proje için "büyüleyici", "heyecan verici", "İzmir'e çağ atlatacak projeler" ifadelerini kullandı.


Binali Yıldırım, 1414 projeyi "Ekonomide Hayat", "Ulaşımda Hayat", "Sosyal Hayat", "Ekolojik Hayat", "Kentsel Hayat", "Engelsiz Hayat", "Teknolojik Hayat", "Kültür-Sanatta Hayat", "Sağlıklı Hayat" başlıkları altında önceki gün açıkladı. Açıkladığı bu projelerin sadece İzmir değil tüm Türkiye'de yankı bulduğuna dikkat çeken Yıldırım, proje ekibinin 1.5 yıldır aralıksız çalıştığını ve 1414 projeyi ortaya çıkardığını söyledi. 35 Acil Hizmet Ekibi'nin artık hizmet için hazır olduğuna da değinen Yıldırım, "Onlarca kişi İzmir'in sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdı. Ekiplerimiz, İzmir'in beklentilerini, isteklerini, gelecekte nasıl bir İzmir görmek istediklerini ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak kapsamlı bir şekilde araştırdı. Sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile görüşüldü. Titiz bir çalışma ile projeler oluşturuldu. Proje ekibimizle birlikte İzmir'de yaşayan hemşerilerimizin beklentilerini ve olmazsa olmazlarını belirledikten sonra öncelikli 1414 projeyi tespit ettik. Kalkınacak, gelişecek olan İzmir artık geleceğe güvenle bakacak" diye konuştu. "Yüzyılın Şehircilik Hareketi: Hayat İzmir" projelerinin tamamlandığında 170 bin kişiye iş ve aş imkanı doğacağını da sözlerine ekleyen Yıldırım, "Hayat İzmir" içinde kentteki 30 ilçeyi kapsayan 1414 Projeyle 65 milyarlık yatırım yapılacağını vurguladı. 


NE DEDİLER?

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu:

Projelerin hepsi birbirinden ilginç ve parlak. İzmir'in ihtiyacını kapsayan projeler. Aklın yolu bir. İzmir'in bu projelere ihtiyacı var. İzmir'de yerel yönetime kim gelirse gelsin bu projeleri yakın projeleri gerçekleştirmek zorunda. İzmir'in ihtiyacı var. Sunumu fevkalade modern ve başarılı buldum. Tebrik ediyorum.


Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen:

Projeleri çok büyüleyici buldum. Tabiki İzmir'e çağ atlatacak projeler olarak düşünüyorum. Bırakın yarısını yüzde 20'sinin bile yapılması İzmir'i çok farklı konuma taşır. Dolayısıyla bu projeleri düşünebilmek, hayal edebilmek bence çok başarılı bir şey. 


Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman: 

Açıkca söylemek gerekirse etkileyici projeler ancak 65 milyar dolarlık bir kaynak nasıl sağlanacak beni düşündüren o. Ama tümünün gerçekleşmesi durumunda İzmir bambaşka bir şehir olacaktır. Bir dönemde gerçekleşmesi mümkün olmayan projeler diye düşünüyorum. Ama uykuya yatıp bir rüya gör deseler heralde böyle bir İzmir'in rüyasını görürdük. Çok çalışılmış projeler. İzmir'e hayırlı uğurlu olsun diyorum. 


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk: 

İzmir için yapılacak tüm bu projeler bizim hep arzu ettiğimiz şeyler. Sayın Binali Yıldırım Bey zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde yerel yönetimle ve kamu kuruluşları vasıtasıyla İzmir'de birçok projeye imza attı. İnşallah İzmir için hayırlısı olur.


ESİAD Yönetim Kurulu ve İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Cemal Elmasoğlu:

O salonda olan herkes gibi bende projeler açıklanırken heyecan duydum. İnşallah bu projeler herkese katkı sağlar, çünkü İzmir dünya şehri olmak istiyorsa bu anlamda katkı sağlayacak projelere ihtiyacımız var. Bizim artık mikro ölçekte değil, makro ölçekte proje yapmamız gerekiyor. İzmir'de çıtanın yükselmesi gerekiyor. Hem de şu anda devam eden birçok proje olabilir. CHP'nin de bu proje hakkında söylemleri vardır ancak önemli olan ortak akıldır. Net bir ifadeyle İzmir için herkesin katkı koymasını beklemek gerekiyor. 


İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: 

Türkiye çok olağanüstü bir seçim süreci yaşıyor. Yarış, doğal mecrasından çoktan çıkmış durumda. Gönül ister ki; büyük resme bakınca aslında bir hizmet yarışı olan yerel seçimlerde daha çok proje konuşalım. Bu kapsamda, Ulaştırma Bakanlığı'nın son döneminde İzmir'i daha yakından tanıma fırsatı bulan Sayın Binali Yıldırım'ın yerel yönetim dersini iyi çalıştığını gördük. İzmir'in, yakın geleceğin en hızlı büyüyen kentlerinden biri olacağına inancımız tam. Umarım seçimler selametle sonuçlanır ve kazanan İzmir olur.


PROJELERDEN BAZILARI 

Ekonomi'de Hayat 

Dikili'deki Kuzey Ege Limanı Tamamlanacak

Kemalpaşa Lojistik Merkezi Hizmete Açılacak

Kemalpaşa, Aliağa, Dikili'de Lojistik Sektörü İçin Meslek Edindirme Kursları Açılacak

İzmir'deki OSB'lerin Teşvik Sorunu Çözülecek.

Menderes, Aliağa ve Foça'da Küçük Sanayi Siteleri Kurulacak

Bozdağ Memba Suyu Dolum Tesisi Kurulacak

Aliağa, Seferihisar, Dikili, Foça, Çeşme'de Jeotermal Organize Sera Bölgeleri kurulacak


Ulaşım'da Hayat

Balçova, Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak'ta uygulanacak projlerle metro ağı üç kat büyüyecek.

Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Buca ve Narlıdere'de uygulanacak projelerle İZKARAY ile Balçova ve Çiğli ile buluşuyor. Körfez Tüp Geçit ve Köprü Geçişi toplam raylı sistem uzunluğu 65 Km'dir. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Buca ve Narlıdere Raylı Sistem ve Çevreyolu Ring Hattı yapılacak.

İZBAN Hattı'nın toplam uzunluğu 190 Km. olacak.

İzmirliler Körfeze Dikey Tramvay Hatlarına taşınacak. 

Bayındır, Selçuk, Torbalı, Urla, Kınık, Karaburun İlçe otogarları yenilecek.


Kültür ve Sanat'ta Hayat 

Sempozyum, festival, eğitim programları, etkinlik günleri, çeşitli hizmetler düzenlenecek. 

Çocuk kampı 

Akran projesi 

Üstün sesler 

Ulusal ve uluslararası çocuk tiyatroları festivali

Uluslararası çocuk filmleri fuarı  Çocuklar için masal parkları yapılacak.


Sağlıklı Hayat

Hayat koşusu maratonu düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu İzmir'e gelecek.

Seferihisar'a uluslararası sporcu kamp merkezi 

Aliağa ve Karabağlar'a önleyici tıp tarama merkezleri kurulacak.

Aliağa, Menderes, Torbalı, Kiraz, Güzelbahçe, Karaburun ve Narlıdere'de hastaneler yapılacak.


Sosyal Hayat

 Gençlik merkezleri kurulacaktır

 Taziye evleri kurulacak.

 Kent meydanları düzenlenecek.

 Gençlik merkezleri kurulacaktır.

 Taziye evleri kurulacak.

 Kent meydanları düzenlenecek.

 Buca cezaevi kent parkı haline gelecek. 


Engelsiz Hayat

 Engelsiz Hayat kapsamında görme engelliler için gören göz projesi hayata geçirilerek engellilerin kent yaşamına daha fazla katılım göstermesi hedefleniyor.

 Kent hayatı içerisinde ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik gerekli tüm altyapı çalışmaları ivedilikle hayata geçirilecek.

 Görme, işitme, bedensel engelli çocuklara kreş hizmetleri sunulacak.


Ekolojik Hayat

 İzmir, ekolojik kent modeline örnek olacak.

 İçme suyu, kanalizasyon ve atık su altyapısı çözülmeyen mahalle kalmayacak.

 Atık su arıtma tesislerinin yaydığı kokulara son verilecek.

 Gürültü ve hava kirliliğinin önüne geçilecek.

 Jeotermal kaynakların kullanımı artırılacak.

 Su baskınlarına son verilecek

 Doğalgaz kullanımı 3 katına çıkarılacaktır.



Yeni Asır


Geri Dön