19 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'ın arazisi de HES için kamulaştırılacak!

Binali Yıldırım'ın arazisi de HES için kamulaştırılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Erzincan'ın Refahiye İlçesi Kayı Köyü'nde bulunan arazisi hidroelektrik santralı için kamulaştırılacak. Bedelle ilgili son kararı mahkeme verecek



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın köylüleri, kamulaştırma bedelini beğenmedi. Erzincan'ın Refahiye İlçesi Kayı Köyü'nde yapılan hidroelektrik santralı için tarlaların kamulaştırma bedeli mahkeme kararıyla belirlenecek.

KARAR HAFTAYA

Karadeniz'de ciddi tartışmalara yol açan hidroelektrik santrallerinden (HES) biri de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde kurulacak. Yüksel İnşaat, dört yıl önce, Kayı Köyü ile Sivas il sınırlarını kapsayan alanda HES kurmak için yatırım kararı aldı.

Bakan Yıldırım'ın akrabalarının da içinde bulunduğu köylüler, kamulaştırma yetkisini elinde bulunduran EPDK'nın kamulaştırma için topraklarına teklif ettiği bedeli beğenmeyince durum mahkemeye taşındı. Tarlaların bedeli 21 Temmuz'da Refahiye Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılacak duruşmada belirlenecek ve tarlalar mahkeme kararıyla kamulaştırılacak. Bedeller, Ziraat Bankası'nda açılacak hesaplara yatırılacak. Refahiye Asli Hukuk Hâkimliği'nden yapılan "kamulaştırma ilanı"nda Binalı Yıldırım ismi de yer alıyor.
Daha önce yapılan ilk etap kamulaştırmada sulu araziler susuz olarak gösterilince, köylü karşı çıkmış, muhtarın yazılı müracaatı üzerine kamulaştırma işlemlerinde düzeltme yapılmıştı.
Habertürk/Aslı IŞIK


Geri Dön