20 / 04 / 2024

Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı!

Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı!

Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı. İhalesi süreci tamamlandıktan sonra yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanacak.



 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin yoğun gayretleri sonucu Milli Savunma Bakanlığı’nca belediyeye devredilen 35 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek yeni belediye hizmet binası açık ihale usulüyle ihale edildi.

Bingöl Belediyesi'nde yer alan habere göre, Veysel Belgin Gençlik Merkezi konferans salonunda komisyon huzurunda yapılan ihaleye 11 firma teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 40 milyon 751 bin lira olan yeni belediye hizmet binası için 11 firmanın evrakları tam görüldü. 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün yaptığı açıklamada, ihale sürecinin katılımcılar huzurunda tamamlandığı bildirildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

“İhaleye katılan firmaların dosyaları açılarak evrakları kontrol edildi. Teklifler, komisyon huzurunda açılarak, katılımcılara okundu. İhale süreci şeffaf bir şekilde eksiksiz olarak tamamlandı. İhale süreci kapsamında en uygun teklifte bulunan firmanın bilançoları kontrol edilecek, verilen teklifin sınır değeri altında kalması halinde ilgili firmadan savunma istenecek. Gerekli kontroller tamamlandıktan sonra ilgili firmanın güvenlik soruşturması yapılacak. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yapılacak ve işe başlanılacak” 

“MODERN BİR HİZMET BİNASI İNŞA EDİLECEK”

Yüklenici firmayla sözleşme imzalandıktan sonra yapım sürecinin başlayacağı söylenen açıklamada, 9 bin 200 metrekarelik alan üzerinde yapılacak yeni hizmet binasının 750 iş gününde tamamlanacağı belirtildi.

7 kattan meydana gelen yeni hizmet binasının toplam inşaat alanının 24 bin metre kareye sahip olduğu söylenen açıklamada, “İlimizin mimarına yakışır, modern bir hizmet binası inşa edilecek. Projede, 100 araçlık kapalı otopark, 500 kişilik konferans salonu, meclis toplantı salonu, sergi salonu, 200 kişilik çok amaçlı salon, nikâh salonu ve 121 araçlık açık otopark yer alacak. Proje kapsamında alanın ön tarafları ticari alan olarak tasarlanacak, mevcut yollar genişletilecek. Projenin tamamlanmasıyla hem modern bir belediye hizmet binası yapılmış olacak, hem de ticari alanlar ile çarşı merkezi rahatlayacak” ifadelere yer verildi.

 


Geri Dön