26 / 04 / 2024

Bingöl'e bin 270 deprem konutu inşa edilecek!

Bingöl'e bin 270 deprem konutu inşa edilecek!

Bingöl Kiğı'ya 500, Yayladere'ye 400, Adalı'ya 250 ve Yedisu'ya 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. İllçe ve köylerde yapılacak konutların ilçe merkezine yapılması için kampanya başlatıldı.



Bingöl Kiğı'ya 500, Yayladere'ye 400, Adalı'ya 250 ve Yedisu'ya 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. 3 Aralık 2015'te Kiğı ve çevre ilçelerinde meydana gelen ve uzun süredir artçılarla  artçılarla devamlı kendisini his ettiren depremin ardından ilçe ve köylerde yapılacak konutların ilçe merkezine yapılması için kampanya başlatıldı. 


İlçe Tapu Müdürlüğünden ve Belediye yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre ilçe merkezinde 82 dönüm özel idare bünyesinde hazine arazisi mevcut yine Eskişehir mahallesi Güneyağıl yolu üzerinde konuta elverişli hazine arazisi var. 


İlçe içinde alt yapı sorunu yok, su sorunu yok, ilçeye bin tane konut bile yapılabilir, yeter ki yetkililer inansın. Yine ilçe içinde yıllar önce yapılmış yıkılmak üzere olan eski belediye konutlarının yerleri değerlendirilebilir, eski afet konutları kentsel dönüşüm çerçevesinde ilçeye yeni bir vizyon kazandırmak için fırsat elimizde. Bu fırsatı, ilçenin gelecek yüz yılın tarihine geçecek lider yöneticilere iş düştüğünü dile getiren Kiğı halkı; müteahhitlerin köy köy dolaşıp konut yapım vekâleti almak isteyenleri de dikkate almamaları konusunda uyarıda bulundular. İtiraz sürecinden önce kesin hasar raporunda göre Kiğı ilçe merkezi ve köylerinde yaklaşık 500 deprem konutu, Yayladere ilçesinde 400, Adaklı ilçesinde 250 ve Yedisu ilçesinde 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. Deprem konutlarının ilçe merkezinde yapılması halinde; mevcut durumda konut ihtiyacından dolayı memurların kiralık ev bulamadıkları için ailelerini getiremedikleri gibi ilçe nüfuslarının artması sağlanabilir, köylerin gelişmesi ancak ilçenin gelişmesiyle kalkınabilir gerçeğine Kiğı ilçe esnafı ve muhtarları tam destek verdi. 


Kiğı halkı: Köy konutlarına yer vermeye hazırız Esnaf Şükrü Okşar: "İlçemiz gelişmeden köylerimiz gelişemez, deprem konutları ilçe merkezine yapılsın kampanyasını çok olumlu bir adım olarak görüyorum. 


İlçemiz içinde gerek hazine ve gerek mera alanları tespit edilerek konut için tahsis edilmesi Kiğı için vazgeçilmezdir. 500 konutun yapılması halinde ilçe merkezinde ikamet etmek zorunda olan memurlar ev bulamadıklarından dolayı kiralar almış başını gidiyor. 500 konut, 4 kişi ile hesapladığımızda ilçemize 2000 nüfus demektir. Esnafı canlandırır, Belediye'yi kalkındırır, ilçemize Üniversiteye bağlı bir yüksekokul yolunu açar. Bu fikri gerçekleştirmek için tüm Kiğılıların destek vermesi elzemdir. Bu fikri, bu projeyi kim gerçekleştirirse, kim nemalanırsa nemalansın, sonuç olarak ilçemiz büyüyecek herkes kazanacaktır. 


Bu fikri Ankara'da yürütecek siyasi parti yetkililerin ivedilikle bunu gerçekleştirmek için çabalarını bekliyoruz. Birlik ve beraberlikle her türlü sorunu aşabiliriz ve bu fırsatı kaçıramayız" dedi. 


Yenişehir Mahalle muhtarı Mustafa Sayı, "Bir Kiğılı olarak ilçemizin gelişmesi için gereken her fedakârlığa hazırım. Nüfusun olmadığı yerde gelişme olamıyor. Konutların yapılması için Belediyemizin yer konusunu çözüp TOKİ'ye vermesi gerekiyor. Sonuna kadar destekliyorum" Kiğı Belediyesi Meclis üyesi Yaşar Töreli, "esnaf olarak kim istemez ki, yeni konutlarla beraber ilçemiz gelişebilir, bizde belediye olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız" dedi. 




Bingöl Gazetesi


Geri Dön