26 / 04 / 2024

Binlerce işçinin beklediği haber sonunda geldi! Sözleşmeli personele ilaç gibi geldi!

Binlerce işçinin beklediği haber sonunda geldi! Sözleşmeli personele ilaç gibi geldi!

Sözleşmeli kadro sorunu çözülüyor. Öğretmen, din görevlileri ve sağlık görevlilerinin de yer aldığı 550 bin sözleşmelinin kadroya alınmasını sağlayacak çalışmayı tamamlanıyor. İşte detaylar!



Sözleşmeli personelin beklediği haber geldi. Hükümet, öğretmen, sağlık personeli, din görevlilerinin de içinde yer aldığı 550 bin sözleşmelinin kadroya alınmasını sağlayacak çalışmanın sonuna gelirken, kamuda sözleşme türleri tek tipe iniyor. Yapılacak düzenleme ile sözleşmeli işçilerin de iş güvencesi olacak, kamu görevlilerinin bütün hakları verilecek, kadro verilecek.

GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLER

Sözleşmelilere kadro, işçilere yönelik düzenlemeleri içeren çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından taslak halinde aralık ayında Meclis'e sunulacak.  Komisyon ve Genel Kurul aşamasından sonra binlerce çalışanın özlük hakları iyileştirilmesi planlanıyor.

Bahsi geçen konuda sözleşmeliler değil, geçici ve mevsimlik işçilerin de yüzü gülecek. Kamuda yılda 10 ay çalışıp 2 ay boşta kalan geçici statüdeki 50 bin işçinin kurumlarda çalışma süresi 1 yıla çıkartılması kararı görüşülüyor. Bu şekilde geçici işçiler de kıdem tazminatına hak kazanıyor. Dönemsel olarak çalışan mevsimlik işçilerin bir sonraki yıl boşta kalmaması adına, çalışma sürelerinin uzatılması için de düzenleme yapılıyor. Mevsimlik işçi çalıştıran kurumlar işi yeni taşerona vermeyecek, mevsimlik işçi sözleşmesi olan işçilerle çalışmaya devam edebilecek.

KADROYA GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLAYACAK!

Taşeron işçilerin kadroya alınma aşamasında bu olanaktan yararlanamayan KİT'lerdeki 90 bin 4D'li işçinin geçişi de tamamlanacak. Mevcut sistemde bu kapsamdaki işçilere 657 sayılı yasa hükümleri uygulanmıyor. Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçiler 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine bağlı bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle süreli, süresiz bütün işçilerin kadroya geçişi de söz konusu olacak.

Kamuda, nükleer enerji, teknoloji gibi sektörlerdeki gelişimler dikkate alınarak oluşan yeni piyasa koşullarına göre yapılanmaya gidilecek. Bu alanlarda açık bulunan, ihtiyaç olan mühendis, yazılımcı, teknik personel, bilim adamları özel bir çalışma statüsü ile istihdam edilecek. Kamu ücretleriyle çalışmayan bu özel alanlar için özel bir sözleşme modeli ortaya konulması planlanıyor.

Benzin ve motorin fiyatlarında sürpriz gelişme! İşte 12 Ekim Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön