28 / 03 / 2024

Bir zam daha! Fiyatı duyanın ayakları geri gidiyor

Bir zam daha! Fiyatı duyanın ayakları geri gidiyor

Türkiye'de en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokorece büyük zam geldi. İstanbul'da yarım ekmek kokoreç 45-55, çeyrek ise 35 lira. 



Kokoreç işletmecileri zamlardan sonra müşterilerinde büyük bir azalma olduğunu dile getiriliyor. Bu durumla birlikte, fiyat sorduktan sonra kokoreç almaktan vazgeçen yurttaşların da olduğu belirtilmiş durumda. Kokoreç işletmecileri Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’e demeç verdi. 

“90 LİRAYA VERİYORDUM ŞİMDİ 275 LİRA”

33 yıldır işletmeci olan Cafer Özcan yarım ekmek kokoreçi 45 liraya, çeyrek ekmeği ise 35 liraya sattıklarını söyledi. Özcan, “Ben artık müşterilere fiyat söylemekten utanmaktayım. Pandemiden önce bir şiş kokoreç için 90 lira veriyor idim, şimdi ise 275 lira oldu. 100 müşteri geleceğine artık 50 tane gelmekte, satışlarımız yarı yarıya azalmış durumda” sözlerine yer verdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön