28 / 03 / 2024

Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek incelemelerde bulundu!

Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek incelemelerde bulundu!

Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek incelemelerde bulundu. Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek, OSB ve de Birecik'e hizmet getirme konusunda Kaymakamlık olarak her konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.



Birecik Sanayi Bölgesi hakkında Kaymakamımıza ayrıntılı bilgi veren Birecik OSB Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, İmar planı Bakanlık tarafından onaylanmış olan projenin 110 hektarlık alana kurulacağını, Projenin toplam maliyetinin 1.142.500 TL okluğunu ve bu maliyetin 729.269 TL sinin, Birecik OSB ile Kalkmıyor adı altında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hibe edileceğini ifade etti. 


Teşvik, sisteminde 6. bölgede bulunmamız sebebiyle bunun yatırımcılara büyük avantaj getirdiği gibi bölge halkına da istihdam sağlayacağını belirti. Bu projenin yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü ancak en çok istihdam sağlayacak yatırımcılara öncelik vereceklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi yapılacak arazinin önemi hakkında bilgi veren Yılmaz, Birecik' e mesafesi 17 km, otoban çıkışına 13 km Gaziantep' e 68 km ve Şanlıurfa' ya 78 km olduğunu belirtti. 

Ayrıca Birecik Ticaret Odası Başkanı Müslüm Acar da Kaymakamımıza proje ile ilgili bilgi verdi. Projenin yatırımcılara ve bölge halkına büyük katkı sunacağını belirten Acar, projeye ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. 


İlçe kaymakamı Zeyrek, OSB ve Birecik' e hizmet getirme konusunda Kaymakamlık olarak her konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.


Şafak Gazetesi


Geri Dön