19 / 04 / 2024

Birikimevim’den kentsel dönüşüme ayrıcalık!

Birikimevim’den kentsel dönüşüme ayrıcalık!

Birikimevim, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sektöründe bir ilke başlıyor. Şirket,  ortalama bir evin dönüşüm bedeli için ev sahibine ayda 2 bin TL, 3 bin TL, 4 bin TL ile sisteme kayıt olma fırsatı sunuyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye'de 6,7 milyon riskli, acil dönüşmesi planlanan ise 1,5 milyon konut bulunuyor.  Bu kadar konutun özellikle deprem gerçeğinin olduğu bir ülkede doğru hamlelerle yönetilmesi gerekiyor. Keentsel dönüşüm sürecini oldukça rasyonel bir bakış açısıyla ele alan Birikimevim, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sektöründe bir ilke imza atıyor.  Geliştirdiği inovatif çözüm önerisiyle sektörün tüm dinamiklerini değiştiren Birikimevim, hakediş usulü ile sistemden müteahhittlere fonlanıyor.

“Vatandaşımız sistemdeki birikimleri neticesinde istediği müteahhitle anlaşma sağlayabiliyor”

Telli Grup’un 30 yıldır tüm iştirak alanlarında bir çok dönüşüm projelerine imza attığını söyleyen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, grubun bu bakış açısını Birikimevim’e de taşıdığını kaydetti. Birikimevim’in kentsel dönüşüm sürecine dahil olma sürecinden bahseden Osman Telli, “Günümüzde 10 daireye sahip bir bina için daire başına vatandaşımızın 150 bin TL’lik bir bütçeye ihtiyacı var. Biz Birikimevim olarak bu ihtiyacı ayda 2.000 TL- 3.000 TL- 4.000 TL ile vatandaşın sisteme ödeme yaparak sahip olmasını sağlıyoruz. Vatandaşımız sistemdeki birikimleri neticesinde istediği müteahhitle anlaşma sağlayabilir, biz de bu durumda hakediş usulü ile sistemden müteahhitte fonlama yapıyoruz. Vatandaşın buradaki ödeme sürecini bir takvim dizisine oturtuyoruz. Bu da ortalama 50-60 aya varan bir ödeme sürecini kapsıyor. Tabii biz bu süreci yönetiyor, vatandaş sisteme girdikten 1 yıl sonra müteahhitte başlama noktasında haber veriyoruz. Müteahhitlere haber verilmesi ve evlerin yapım süreci ise ortalama 12-18 ay sürüyor. Bu yöntem ile beraber vatandaşın sisteme girmesi ve evine oturur hale gelmesi 24 ve 30 ayı buluyor. Ödeme süreci 60 aya kadar devam edebiliyor. Ödeme şekli küçük taksitlerden oluştuğu için herkesin ödeyeceği bir sistem olmuş oluyor. İşte Birikimevim olarak kentsel dönüşüm konusunda elimizi taşın altına bu şekilde koyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Birikimevim olarak kentsel dönüşüm sürecine inovatif bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz”

Birikimevim’in Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine çözüm odaklı yaklaştığını sözlerine ekleyen Telli, “Öncelikle devletimizin çalışmalar yaptığını, müteahhitlerimizin riskli alanları kamu kurumları ve yarı kamu kurumları ile dönüştürdüğünü biliyoruz. Fakat hala yapılması gereken çok iş var. Çünkü dönüştürülemeyen çok bina var. Belediyeler bu kentsel dönüşüm konusuna ilave imar ve kat karşılığı çözümünü getirdi. Ancak bu yol, ne yazık ki yeterli olmadı. Müteahhit kanadı, bu imar planlamasında vatandaşın dairesini küçültmek durumunda kaldı. Bu farkındalıkla Birikimevim olarak kentsel dönüşüm sürecine inovatif bir bakış açısıyla yaklaştığımızın bir kez daha altını çizmek isterim. Vatandaşlarımızın taleplerini, yaşam alanlarını kısıtlamadan hem yerinde hem de diledikleri alanda dönüşüm için sektörde bir ilk yaparak ülkemiz ve milletimiz için önemli bir finansman modeli geliştirdik ” şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön