19 / 03 / 2024

Bitci'den yeni adım: Sermayesini artırdı!

Bitci'den yeni adım: Sermayesini artırdı!

Kripto para borsaları BtcTurk ve Paribu'dan sonra Bitci de sermayesini artırdı. Bitci 20 milyon Türk Lirası olan ödenmiş sermayesini 100 milyon Türk Lirası olarak artırdığını açıkladı.



Kripto para borsaları BtcTurk ve Paribu'dan sonra Bitci de sermayesini artırdı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto para işlemlerinin yapıldığı borsa olan Bitci 20 milyon Türk Lirası olan ödenmiş sermayesini 100 milyon Türk Lirası olarak artırdığını açıkladı.

Bitci Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Çağlar, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. "Biz ilk günden bu yana sektörümüzde bir düzenleme yapılmasının gerekliliğinin altını çiziyoruz" diyen Çağlar, "Bu düzenlemenin önemli bir unsurunun da en az 100 milyon TL'lik bir sermaye şartı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Bitci den yeni adım: Sermayesini artırdı!

Çağlar, bu konuyla ilgili herhangi bir düzenlemenin yapılmamış olmasına rağmen şirket tarafından ödenmiş sermayenin artırılarak sektörde örnek teşkil etmek istediklerine dikkat çekti. 

Sermaye arayışına gitmişti

BtcTurk ve Paribu geçtiğimiz haftada sermaye yükseltmiş, Paribu 12 milyon Türk Lirası tutarındaki ödenmiş sermayesini 40 milyon Türk Lirası'na, BtcTurk de 19 milyon Türk Lirası tutarındaki sermayesini 100 milyon Türk Lirası'na yükseltmişti. 

Bitci den yeni adım: Sermayesini artırdı!

Yasaklanmıştı

Türkiye genelinde daha önce neredeyse hiçbir denetim yapılmayan bitcoin gibi kripto paraların alışverişlerde kullanılmasına Nisan'da yasak getirildi. Hayata geçirilen bu ilk sınırlayıcı düzenlemeyle, kripto para borsalarının kullanıldığı alanlara sınırlama getirilirken; TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu da, yetkililerin bu konuya ilgili düzenlemeler için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmişti.

Bitcoin değer kaybediyor!

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön