20 / 04 / 2024

Bitcioin’de kayıp yüzde 70’i gördü Bitcoin’de neler olacak?

Bitcioin’de kayıp yüzde 70’i gördü Bitcoin’de neler olacak?

Bitcoin piyasası büyük kayıp vermeye devam ediyor. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları dünya piyasalarını altüst ederken Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde geri çekilme yaşadı. Alt coinlerde ise kayıp daha da büyük.



Dünya enflasyon krizi ile boğuşmaya devam ederken geçtiğimiz kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde değer kaybetti. Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük. Son dönemde yüzde 99’a kadar gerileyen çok sayıda coin var.

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan'ın haberine göre; faiz artırımlarının sürdüğü bir piyasada riskli varlıklarda yaşanacak olası yukarı yönlü hareketler sınırlı kalabilir. Faiz artırımlarının sonuna gelindiği ya da bittiği, ekonomik durgunluğu tersine çevirecek adımların konuşulmaya başladığını bir durumda kripto paralar gibi riskli varlıklara ilgi yeniden artmaya başlayabilir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön