27 / 04 / 2024

Bitcoin 31 bin dolardan yukarıya döndü!

Bitcoin 31 bin dolardan yukarıya döndü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin, 31 bin dolardan yukarıya döndü...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin ani bir düşüşle 31 bin 114 dolara düştükten sonra son gelen hamleyle 33 bin doların üzerine çıkamadan 32 bin dolarda asılı kaldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik konuyla ilgili olarak, "Günlük grafikte trend desteğinden sarkan ve dört saatlik grafikte aşırı satım bölgesinde dip yapan BTC/USD paritesi halihazırda 32,680 desteğini test ediyor" diye konuştu.

Helin Çelik, "Düşüşün ardından aktif adres sayısı 7 ayın en düşük seviyesini gören kripto para biriminde elinde coin bulunduran adres sayısında da azalma görüldü. Dominance oranındaki çekilmeyle iyice kırılgan hale gelen kripto para birimi satış baskısının etkisiyle üçgen formasyonundan negatif ayrıştı." dedi.

Bitcoin 31 bin dolardan yukarıya döndü!

Helin Çelik, diğer bir kripto para birimi olan Ethereum ile ilgili  olarak ise, "Yaşanan düşüşle birlikte gas kullanımları ve kullanımların ücreti düşen Ethereumda 2.0 deposit kontratlarda kilitlenen ETH miktarı ise yeni bir zirve yaptı. Düşüşü fırsat olarak değerlendiren yatırımcı depolama konusunda istekli davranıyor. Pozisyonlara baktığımızda zararda olan adres sayısında artış görülüyor" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz 1 günde 31,114.44 ve 33,782.03 dolar arasında gidip gelen Bitcoin, yüzde 0.63'lük bir düşüş gösterdi ve 32.854.38 dolara geriledi.

Diğer bir kripto para birimi olan Ethereum da, 2,315.55 ve 2,554.57 dolar arasında gidip geldiği son 1 günde yüzde 3.32 düşüş gösterdi ve 2,447.70 dolara indi. 

Son dönemlerde dikkat çeken Tether de, 1.00 dolar çevresinde dalgalandığı son 1 günde yüzde 0.04 oranında bir yükseliş gösterdi. 

Yaşanan bu son gelişmelerle toplam hacim 1.0 trilyon 483 milyar dolar ile 1.5 trilyon dolar seviyesinin altında kaldı. Son zamanların gündem konusu kripto para piyasalarında toplam hacim ilk defa;

- 7 Ocak 2021 tarihinde 1.0 trilyon dolar,

- 15 Şubat 2021 tarihinde 1.5 trilyon dolar,

- 10 Nisan 2021 tarihinde 2.0 trilyon dolar,

- 7 Mayıs 2021 tarihinde 2.5 trilyon dolar sınırını geçti.

Bitcoin 31 bin dolardan yukarıya döndü!

Son zamanların gündem konusu olan ve toplam 10,338 kripto para biriminin işlem gördüğü 384 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 41.4’lük kısmını Bitcoin, yüzde 19.2’lik kısmını Ethereum meydana getiriyordu. Açıklanan rakamlara göre, tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi ise 123 milyar dolar seviyesindeydi.

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik'in son zamanların gündem maddesi kripto paralarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"92 binden fazla Bitcoin'i bulunan MicroStrategy'nin CEO'su 400 milyon dolarlık Bitcoin almak için tahvil satışı yapacağını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan CEO, tahvil satışından elde edilen gelirleri Bitcoin almak için harcayacak.

Siber saldırılarla gündemi meşgul eden ABD'de Mayıs ayından beri petrol boru hattının durmasına sebep olan saldırıda fidye olarak alınan Bitcoinler kurtarıldı. Blockchain üzerinden başlatılan takip sonucu cüzdan tespit edildi ve fonlar toplatıldı.

Glassnode verilerine göre, düşüş sırasında zincir verilerinde tarihi değişiklikler görüldü. Kısa vadeli yatırımcı için iç açıcı bir tablo çıkmasa da uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin biriktirmeye devam ettikleri ortaya çıktı. Verilere bakıldığında ise uzun vadeli yatırımcıların birikimlerinin 2017 yılına kıyasla 2.3 milyon dolar daha fazla olduğu görülüyor."

 

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön