25 / 04 / 2024

Bitcoin'de dev çöküş! Kayıp yüzde 35'i geçti!

Bitcoin'de dev çöküş! Kayıp yüzde 35'i geçti!

Son zamanlarda yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Bitcoin'de dev çöküş sürüyor...



Son zamanlarda yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen kripto paralarda yaşanan kayıplar yüksek olabiliyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, son zamanlarda gündemde sık sık yer alan Bitcoin yaşanan sert fiyat hareketleriyle dikkat çekti. Çok kısa zamanda yükselen Bitcoin'de düzeltmeler de hızlı yaşandı. 

14 Nisan 2021 tarihinde 64 bin 813 dolara kadar çıkan Bitcoin 17 Mayıs 2021 tarihinde 42 bin 138 dolara düştü. Bugün 43 bin dolarda seyrediyor. Son 1 aylık dönemde yüzde 35 değer kaybeden Bitcoin'le ilgili sinyalleri Elon Musk vermişti.

TÜM BITCOIN'LERİ SATTI MI?

Son dönemlerdeki çarpıcı açıklamalaryla gündeme gelen Elon Musk'ın aldığı 1.5 milyar dolarlık Bitcoin'leri satmasına yönelik beklentilerin de satışlarda etkili olduğu öne sürüldü.

Bitcoin de dev çöküş! Kayıp yüzde 35 i geçti!

ELON MUSK: BITCOIN İLE TESLA SATIŞI DURDURULDU

Son dönemlerdeki çarpıcı açıklamalaryla gündeme gelen Elon Musk kripto paralara olan ilgisini sık sık dile getirmişti. Ancak bu ilginin de oluşturduğu beklentiler yatırımcılara zarar verebiliyor. Son dönemlerde manşetlerden inmeyen Bitcoin'e toplamda 1.5 milyar dolar yatıran Tesla, artık Bitcoin ile otomobil satışı gerçekleştirmeyecek. Bu gelişmeyi resmen duyuran Elon Musk yaşanan bu gelişmeye neden olarak ise Bitcoin transferi için harcanan enerjiyi örnek gösterdi ve çevre duyarlılığını ön plana çıkardı.

ETHEREUM DA DÜŞÜYOR

Bitcoin'den sonra Ethereum da da hızlı düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 4 bin 170 dolara çıkan kripto para birimi Ethereum bu sabah itibariyle 3 bin 172 dolara geriledi. Yani Ethereum'da 1 günde toplam yüzde 24'lük kayıp yaşandı.

Bitcoin de dev çöküş! Kayıp yüzde 35 i geçti!

DOGECOIN DE SON DURUM NE?

Geçen hafta Elon Musk'ın NBC'de Dogecoin'e ilişkin önemli şeyler söyleyeceği beklentisiyle 6 TL'yi geçen Dogecoin 4 TL seviyelerinde.

PARANIZ HİÇ OLABİLİR

Son zamanların sık sık gündeme gelen kripto para piyasasına yeni girenler ilk olarak oldukça küçük miktarlarla işlem yapmalı. Gerçekleştirilen işlemlerin nasıl yapıldığını gün sonunda yüzdesel değerlere ulaştıktan sonra bilgi sahibi olunduğunda işlemler artırılabilir. Unutulmamalısınız ki paranız hiç olabilir. Yaşanan mağduriyetlerle gündeme gelen kripto para piyasalarında herhangi bir marj aralığı olmadığı için çok sert kayıplar veya kazançlar sağlamak mümkün. Sosyal medya üzerinden de kripto paralarla size kazanç sağlayacağını iddia eden yayın ve reklamlara da itibar edilmemesi gerekiyor.

 

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön