29 / 03 / 2024

Bitcoin’de yeni zirve sinyali: Alt coinlere dikkat!

Bitcoin’de yeni zirve sinyali: Alt coinlere dikkat!

Ayı Piyasası denilen olay Bitcoin'de en az 6 ay sürüyor. Bu da demek oluyor ki, Ayı Piyasası’nın şiddetinde düşüş olsa bile Bitcoin için genel tahmin, şu ana kadar 3 ay devam eden trend ancak 3 ay sonra değişebilir.



Kripto para yatırımcılarının son 2.5 ayı değer kayıplarıyla geçti. Dünya Gazetesi'nden Barış Erkaya'nın haberine göre; sosyal medyada kripto para fenomenlerini de karşı karşıya getiren bir dönem yaşandı. Peki hala Ayı Piyasası’nda devam ediyor mu? Yoksa final zirvesine taşıyacak bir boğa koşusu öncesindeki bir düzetme mi? Her analist kendi fiktini belirtiyor ve güvendiği göstergelerle konuşuyor. Ancak Bitcoin, global bazda analistlerin de vurguladığı 34 binleri aştı ve o seviyede kaldı. 

Bitcoin’de yeni zirve sinyali: Alt coinlere dikkat!

AYI PİYASASI EN AZ 6 AY

Aslında bu bölüm önem arz ediyor. Çünkü geçmiş deneyimlere göre, Ayı Piyasası denilen olay (fiyatların en şiddetli düştüğü) Bitcoin'de en az 6 ay sürüyor. Uzun Boğa Piyasası ise 16 aya ulaşabiliyor. Bu durumda bir varsayımla hareket ediliyor. Elbette yine her yatırımcının kendi analizlerini yapması ve hislerini dinlemesi doğru olan. Hangi varsayımı kabul edilirse edilsinyani en iyi ihtimalle Ayı Piyasası’nın şiddetinde düşüş olsa bile Bitcoin için genel tahmin, şu ana kadar 3 ay devam eden trendin değişmesine 3 ay daha süre var. Bu da Eylül'ün ortasına kadar yukarı yönlü bir sert rallinin başlamayacağını işaret ediyor. 

Bitcoin’de yeni zirve sinyali: Alt coinlere dikkat!

Ancak bu elbette Bitcoin için yapılan analiz. Bir de altcoinler bulunuyor, Bitcoin yatırımcısından çok daha fazlası altcoinlerin tepkisini izliyor.

ALT RALLİYE DİKKAT!

Burada da karşımıza Bitcoin dominance yani Bitcoin’in piyasa hakimiyeti ismi verilen bir gösterge geliyor. Aslında bu süreç, yatırımcıların Bitcoin’i tercih ettiği ve BTC’nin artan hacimle toplam piyasa değeri üzerinden de hakimiyeti ele aldığı bir süreç. Ancak her dominance öncesinde bir altcoin rallisi bulunuyor. Altcoinler Bitcoin’in boğa koşularını öncü ralliyle iletiyor. Altcoinlerde iyi kazanan yatırımcılar, kazandıklarını Bitcoin’e yatırarak bu kez Bitcoin’in rallisine giriyor. Bu da dominance'ın ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bitcoin’de yeni zirve sinyali: Alt coinlere dikkat!

Bu süreçler çoğunlukla Bitcoin’in tarihi zirve yapmasıyla sona eriyor. Yani Bitcoin’in yeni bir ralliye başlayıp başlamadığının öncü göstergesi altcoin rallileri olabilir. ETH, XLM, LiLINK, TRX ve DOGE’de 2017, 2019, 2020 rallileri bunun en güzel örneklerini teşkil ediyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Kripto paralara yatırımcıyı koruyacak düzenleme geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön