29 / 03 / 2024

Kripto paralara yatırımcıyı koruyacak düzenleme geliyor!

Kripto paralara yatırımcıyı koruyacak düzenleme geliyor!

Son günlerde yaşanan skandallarla gündem olan kripto borsasına yönelik adımlar atılmaya devam ediyor. Yapılacak olan düzenlemelerle yatırımcıların korunması hedefleniyor. 



Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para borsalarında meydana gelen vurgun olayları sonrasında düğmeye bastı. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; borsaların denetlenip kontrol edileceği yönetmelikle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor. Bakanlık tarafından hazırlanan düzenlemede sektörde işlem yapan görüşleri de yer aldı. Ek olarak düzenlemede, Avrupa Birliği'nin (AB) kripto varlıklar için hayata geçirdiği regülasyonlarından da faydalanıldı. Mağduriyet yaşanması engellenmesi için borsada yeni birim açılması için izin gerekecek. Yani her isteyen internet sitesi kurup faaliyet yapamayacak.

 Kripto paralara yatırımcıyı koruyacak düzenleme geliyor!

Düzenlemeye göre; Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) da denetim gerçekleştirecek. MASK şirket yetkilileri hakkında soruşturma yapacak. Ek olarak web siteleri için belirli güvenlik şartları istenecek. Ayrıca kripto borsasında yatırım yapan vatandaşın parası hemen bir banka ya da kredi kuruluşuna yatırılacak.

Güvenlik önlemleri üst düzey olmalı

Dijital para borsalarında güvenlik önlemlerin üst düzey olması gerektiğini söyleyen Bitay CEO'su Niyazi Yılmaz, hayata geçecek düzenlemelerle yerli kripto borsasının uluslararası alanda hizmet verebileceğini dile getirdi.Kripto para borsası açılması için belirli şartların olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Sermaye yeterliliğine bakılmalı, IT ve mali bağımsız denetim zorunlu olmalı, güvenlik standartları getirilmeli ve kurucu ortakları nitelikli olmalı” açıklamasında bulundu.

Kripto paralar için yeni öneri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön