26 / 04 / 2024

Bursa OSB'deki parsel fiyatları yatırımcıyı zorluyor!

Bursa OSB'deki parsel fiyatları yatırımcıyı zorluyor!

Metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerinin yatırımcıyı oldukça zorladığını kaydeden BOSİAD Başkanı Oral, "Bugün büyük yatırım planlayan bir kuruluşa çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz" dedi.



Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSLAD) Başkanı İlker Oral, sanayi için yeni planlamalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Oral başkanlığındaki yönetim kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk'u ziyaret etti. Kurumlar arası işbirliğinin ele alındığı görüşmede, ağırlıklı olarak şehrin batısında kurulması planlanan 'İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi, konuşuldu. 


YENİ PLANLAMALAR GEREKİYOR


Artık esas amacın boş alanlar ya da küçük parsellerin doldurulması değil, büyük yatırımcıları Bursa'ya çekecek alanların yaratılması olması gerektiğini kaydeden BOSİAD Başkanı İlker Oral "Bugün büyük bir yatırım planlayan uluslararası bir kuruluşa çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Ya da metrekaresi 400-500 dolarlar arasındaki sanayi parselleri yatırımcıları gerçekten zorluyor. Bizim önce katma değer yaratmaya, yeni istihdam alanları oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız var" dedi. 


ARAZİ VE BİNA YETERSİZ! 


BTSO ve Bursa OSB'nin yönetim olarak ayrılmış olmalarına rağmen, her zaman gönül ve emek birliği içinde olduklarını kaydeden Meclis Başkanı Remzi Topuk, bu birlikteliğin de her daim süreceğini söyledi. Bursa OSB'nin 50 yıllık köklü geçmişiyle tüm Türkiye'ye örnek olduğu gibi, yeni kurulacak OSB'nin de rol model teşkil edeceğini belirten Topuk, "Bugün Bursa'daki bütün sanayi bölgelerinde boş alan 11 bin 300 dönüm. Fakat bu rakama ilçeler de dâhil. Bursa için hedefimiz artık küçük parselli işletmeler kurmak değil, 100-200 dönümlük alanlar üzerine büyük yatırımları çekmek olmalı. Bugün kentsel dönüşüm dediğimizde konutlar akla geliyor, ancak fabrikalarımız da eskidi, bu dönüşümü sanayiyi de içine alacak şekilde planlamalıyız. Aynı zamanda pek çok firma yatırım finansmanı olduğu halde arazi ve bina yetersizliğinden ötürü büyüyemiyor. 

Yeni bir çıkış yoluna ihtiyacımız var. İleri teknoloji OSB Bursa'nın kazanımı olacaktır" dedi. 


Yeni Dönem


Geri Dön