19 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgi açıklandı! Altın düşecek işte o zaman...

Altın fiyatlarında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgi açıklandı! Altın düşecek işte o zaman...

Altın almak özellikle enflasyonist piyasa koşullarında yatırımcı için en doğru seçenek. Altın yatırımcısını hiçbir zaman üzmüyor. Altın uzmanları altında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgiyi açıkladı. Bu tavsiyelere uyup altına yatırım yapacaklar dikkat. Bunları yapın paranız değerini katlasın



Sabit enflasyonun yaşandığı dönemlerde para satın alma gücünü kaybeder. Bu nedenle insanlar paralarındaki değer kaybını önlemek için yatırımlarını değerli madenler olarak kabul edilen altın ve gümüşe kaydırırlar. 1971 yılından 2010 yılına kadar yapılan ampirik araştırmalar insanların bu düşüncelerini altın bazında doğrularken gümüş için doğrulayamadı.

ALTIN DEĞERİNİ HER ZAMAN KORUR

1990 ile 2016 yılları arasında farklı ülkelerde yapılan kısa süreli araştırmalar her ülkede farklı sonuçlar verdi. Dünya ekonomisinde altının enflasyona karşı güvenli bir yatırım aracı olduğu netleşti. ABD ve Kanada ekonomi piyasaları hariç bu hükmü vermek yanlış olmaz.

Örneğin, 100 yıl önce 15 ons altın yaklaşık 300 dolar ediyordu bu parayla o dönem Ford marka lüks sınıf bir araç rahatlıkla satın alınabiliyordu. Bugün ise altının spot piyasada ons fiyatı neredeyse 2 bin dolar. Bugün de 15 ons altınla Ford marka bir aracı satın alabilirsiniz. Yalnız bugün aynı aracı almak için vereceğiniz fiyat 300 dolar değil 30 bin dolar. Türk lirasıyla hesapladığımızda 450 bin liraya denk geliyor. 

 Altın fiyatlarında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgi açıklandı! Altın düşecek işte o zaman...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön