27 / 04 / 2024

Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

Makro ekonomilerdeki diğer gelişmeler ışığında getirisi zayıflayan ve 2011 yılı rakamlarına geri dönen altında yatırımcıyı nasıl bir süreç bekliyor? Altının yıldızı tekrar parlayacak mı? İşte altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta...



Hürriyet Gazetesi'nden finans piyasaları uzmanı Zeynel Balcı uzun süredir yatırımcısının yüzünü güldürmeyen altını masaya yatırdı. Makro ekonomilerdeki diğer gelişmeler ışığında getirisi zayıflayan ve 2011 yılı rakamlarına geri dönen altında yatırımcıyı nasıl bir süreç bekliyor? Altının yıldızı tekrar parlayacak mı? İşte bu soruların yanıtları Balcı'nın analizinde yer alıyor. Balcının analizinde dikkat çeken bazı noktalar şöyle:

*Altındaki getirinin iç ve dış piyasalarda enflasyonun altında kalması yatırımcıların yüzünü asıyor ancak dünya siyasetinde gerginliği arttıracak gelişmeler “güvenli liman” ihtiyacını tekrar öne çıkarabilir.

*2020 ve 2022 yıllarında 2.075 zirvesini test eden altın fiyatları uzunca bir süredir düşüyor. Şu anda fiyatlar 1.650 dolar seviyelerine kadar çekildi ve bu seviye 2011 zirvesinin yaklaşık yüzde 12 altında.

*Altının fiyatlarında, faiz, enflasyon, ABD dolarındaki değişimler, merkez bankaları politikaları, fiziki alım satımlar (merkez bankaları) ve jeopolitik gelişmeleri etkili oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön