26 / 04 / 2024

bursa dönüşüm

bursa dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği çerçevesinde Garanti Mortgage'ın, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" Bursa'da uygulanacak.

Bursa'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Bursa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında kiracısı oldukları dükkanlar kamulaştırılınca, belediye önünde toplanıp eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Bursa'daki dönüşüm çalışmaları hızlanmalı!

İMO Bursa Çalışma Grubu'nun başkan adayı İnşaat Mühendisi Maksut Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Canbazoğlu ve Seçim Koordinasyon Yetkilisi Ali Kamil Goral, Kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

Yaşar Poyraz: Bursa'da dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan ve hedeflerinin arasındaki konu başlıklarından bahseden Yaşar Poyraz ''Bursa'da kentsel değişim şart" dedi.

Bursa yeni bir kente dönüşecek!

Bursa Kent Gazetesi köşe yazarı olan Erhancem Öztürk bugünkü yazısında Bursa'daki Yalova yolu yeni adı ile İstanbul Caddesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Bursa OSB'deki parsel fiyatları yatırımcıyı zorluyor!

Metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerinin yatırımcıyı oldukça zorladığını kaydeden BOSİAD Başkanı Oral, "Bugün büyük yatırım planlayan bir kuruluşa çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz" dedi.

Bursa OSB'deki fabrikalara da dönüşüm gerekli!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti.

Bursa'da dönüşümde adalet çağrısı!

TESİAD Genel Başkam İlyas Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri dün iki önemli ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile kentsel dönüşümü konuşan TESİAD, Bursa Ticaret Borsası'nın da konuğu oldu.

Bursa'nın sahillerinde düzenleme çalışmaları başladı!

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa ’nın sahip olduğu zenginlikleri bir bir açığa çıkartan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi.

Recep Altepe: Bursa'da dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ' Artık vatandaşın bilinçli olması lazım. Dönüşüm şart. Riskli yapı sayısı yüksek ' dedi...

Dönüşümle kişi başına 12 metrekare yeşil alan olacak!

Kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemi Bursa’da başlayacak. Modern mimariyle yeniden yapılacak binalarda yeşil alana da geniş yer ayrılacak. Yeşil alan kişi başına 12 metrekare olacak...

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

Bursa İstanbul Caddesi'nde dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin İstanbul’dan gelişte vitrini olan İstanbul Caddesi’ni modern bir görünüme kavuşturacak dönüşümün fitilini ateşledi.

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Bursa Mevlana'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından riskli yapıların ortadan kaldırılması, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için Mevlana Ulus Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Bursa'nın 6 mahallesine dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yatırımlarından bahsediyor. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Aktaş, “Spesifik küçük bir kentsel dönüşümden çok 5-6 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm yapacağız'' dedi.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Bursa Teoman Özalp Parkı’nda dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler ve Bağlarbaşı Mahallelerine hizmet veren fakat 10 yıldır atıl haldeki amfi tiyatrosu ile günümüzde ihtiyacı karşılayamayan 110 dönümlük Teoman Özalp Parkı’nda dönüşümü başlatıyor.

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

bursa dönüşüm Haberi

bursa dönüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği çerçevesinde Garanti Mortgage'ın, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin öncülüğünde uygulanacak. 


Proje ile oluşan organizasyon yapısıyla, banka tarafından oluşturulacak finansman modelleri ve proje ortakları sayesinde yeniden yapım sürecinde inşaatçı ve daire sahibi açısından daha güvenilir bir sistem sağlanacak. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Alt Yapı Genel Müdür Yardımcısı, Hikmet Haspolatlı, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay bugün düzenleyecekleri basın toplantısı ile imza törenini gerçekleştirecekler. 




Bursa...