27 / 04 / 2024

Bursa'da dönüşümde adalet çağrısı!

Bursa'da dönüşümde adalet çağrısı!

TESİAD Genel Başkam İlyas Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri dün iki önemli ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile kentsel dönüşümü konuşan TESİAD, Bursa Ticaret Borsası'nın da konuğu oldu.



Türkiye Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) Genel Başkanı İlyas Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edebali, Yıldırım ilçesi hakkındaki öncelikli çalışmalarından bahsetti. Yıldırım bölgesinin şehrin batısına doğru göç vermesinin üzerinde durarak göçün bölgedeki çarpık yapılaşmanın bir neticesi olduğuna değinen Başkan Edebali, "Yıldırım'da yaşayan vatandaşlarımızdan sosyoekonomik düzeyi yükselenler, yaşam standardı iyileşenler; sosyal yaşam alanlarının daha yoğun olduğu şehrin batı bölgelerine doğru kayıyor. Ancak doğup büyüdüğü mahallesinden, kültüründen, akraba çevresinden, arkadaş çevresinden de kopamıyor. Bunun neticesinde de vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. İşte bu yüzden kentsel dönüşümler yapılırken şehirlerin kültürümüze uygun bir şekilde tasarlanması gerekiyor" diye konuştu. 


70ü bin nüfuslu bir ilçe olan ve çarpık yapılaşma konusunda Türkiye'nin en problemli ilçelerinden biri olan Yıldırım'da yapılacak bir kentsel dönüşümün Türkiye'ye model olacağını söyleyen Edebali, bu konuda Ankara'dan onay çıktığı müjdesini de verdi. 


YANLIŞLARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ 


TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt da ziyarette Bursa'daki kentsel dönüşümü değerlendirdi. 

Bursa'da da geçmişte yapılan bazı yanlış kentsel dönüşüm hamleleri olduğunu ve bunlardan ders çıkartmak gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Bozkurt, ayrıca bir iktidarın her yaptığının doğru olamayacağını, önemli olanın yanlışı fark edip o yanlıştan dersler çıkarmak olduğunu dile getirdi. 

TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt, kentsel dönüşümde bütün işin tek bir müteahhide verilmesinin do griı olmad ğını, burada oluşan ticaret ve ış hacminin Bursalı müteahhitlere adaletti bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi. 


Bursa haber


Geri Dön