19 / 04 / 2024

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 



2023 genel seçimleri öncesi ziyaretlerine devam eden  CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'daki çalışmalar eleştirdi. 

Bursahakimiyet'te yer alan habere göre; Bursa'daki ulaşım ve kentsel dönüşüm yatırımlarını da değerlendiren Bozbey, "Kentin sorunları giderek artıyor ve bunların başında da plansızlık geliyor. Kentin anayasası denilen plana hangi iktidar gelirse gelsin uymak zorunda. Karar alıcılar kendi çıkarlarını öne alarak kentin çıkarlarını görmezden geliyorlar. Bursa'nın doğu, batı ve kuzey yönüne giden 3 aksı var ve siz bu bölgedeki ana yolların hepsini daralttınız. İstanbul Yolu'na çok yüksek maliyetlerle yapılmaya çalışılan T2 tramvay hattı yerine metrobüs yapılsaydı şu an yolcu taşımaya başlamıştı" şeklinde konuştu.

Mustafa Bozbey den Bursa daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

Belediyelerin ana caddenin üzerinde, 50 metre içeriye girilerek yapılan dönüşüm projelerine de eleştiri yapan Bozbey, "Arkada kalan konutlar nasıl dönüşecek. Bu şekilde yapılan dönüşümler bir süre sonra Bursa'ya yara olacak. Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koyarak kentsel dönüşüm için bütçe ayırmalı. Ulaşımda da dönüşümde de planlama şart" ifadelerini kullandı.

Bursa'da kentsel dönüşüm ilkeleri belli oldu!


Geri Dön