28 / 03 / 2024

İdris Güllüce: Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına on beş günde başlanacak!

İdris Güllüce: Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına on beş günde başlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Onbeş güne kadar kalmaz, Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına onbeş güne kadar başlanacağı müjdesini verdi.


İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Onbeş güne kadar kalmaz, Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar" dedi.


Bakan Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.


Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Güllüce, Topbaş'la geçmişten bu yana mesai arkadaşı olduklarını belirterek, Kadir Topbaş'ın İstanbul'a 10 yıldır güzel hizmetler yaptığını anlattı.


Topbaş'ın yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini hatırlatan Güllüce, şöyle devam etti:


"Geçmiş hizmetlerinden dolayı hem teşekkür için hem de yeni adaylığından dolayı tebrik için bir ziyarette bulunmak istedim. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin beşte birinden büyük. Birlikte 'nasıl yönetişim yaparız' diye konuştuk"


Bakan Güllüce, Topbaş'ın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı da olduğunu bildirerek, "Belediyelerin en fazla ilgilendiği ve ilişkili olduğu bakanlık, bizim bakanlığımız. O yüzden sayın başkanla ilişki kurmak durumundayız. Türkiye'deki belediyeleri birlikte tartışıp görüşmeliyiz. Bunları görüştük" dedi.


Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları


"Ziyaret sırasında Topbaş'la uzun zamandır kangren olan ve bazı sorunlar oluşturan Fikirtepe konusunu konuştuk ve hallettik" diyen Güllüce, şunları söyledi:


"Müjdeler olsun. Onbeş güne kadar kalmaz, Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar. Allah herkese hayırlı etsin. Birkaç güne kadar Büyükşehir, ruhsatı almaya başlayacak. Avan proje de alacak. Takriben 15-20 gün içerisinde, biz orada kazmayı vururuz. Salı günü bununla ilgili konuları imzalamış olacağım, yayınlanmış olacak yani 48 saat sonra. Başkanımıza güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin her tarafıyla ilgili çalışacağız. Çok güzel şeyler yapılacak ve Türkiye iyi yerlere gidecek"


Polonezköy'deki imar planı tartışmaları


Polonezköy'deki imar planı tartışmalarına da değinen Güllüce, "Polonezköy'ün itirazları var. Yasal süresi 60 gün. Bunlar inceleniyor. Kamuoyundan ve orada yaşayan insanlardan aldığımız bilgilere göre ve çevrecilerle görüşerek, milletimiz için en doğru kararı vermeye çalışacağız. Polonezköy'ün itirazları bizde ve askıda. Onu güzel şekilde halletmeye çalışacağız. Vatandaşa da buradan belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.


Topbaş: "Çalışmalar yine sürecek"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Güllüce'ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "(Çiçeği burnunda bir bakanımız) diye ifade etmek doğrudur. Kendisi aynı zamanda mesai arkadaşımız, beraber İstanbul'a hizmet vermiştik. Şu anda Türkiye'nin en önemli icra bakanlığının başında. Sayın Bakan bize bir nezaket ziyaretinde bulundu, ilk defa bir belediyeyi ziyaret ediyor. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyorum" dedi.


Bakan Güllüce'nin ekibiyle birlikte geldiğini aktaran Topbaş, "Esasında bürokratlarımız dünden itibaren genel kararlar üzerine birlikte çalışmakta. Belediyemiz ve bakanlık arasındaki ilişkiler noktasında, çalışmalar yapmaktalar. Gayet güzel bir sonuç aldık, ancak çalışmalar yine sürecek. Sayın Bakanımıza bu hassasiyetinden dolayı, özellikle teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak güzel hizmetleri, hem İstanbulumuza hem de Türkiye genelindeki diğer belediyelerde birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.


Dünya Gazetesi 


Geri Dön