16 / 04 / 2024

Dönüşümle kişi başına 12 metrekare yeşil alan olacak!

Dönüşümle kişi başına 12 metrekare yeşil alan olacak!

Kentsel dönüşüm projelerinin üçüncü dönemi Bursa’da başlayacak. Modern mimariyle yeniden yapılacak binalarda yeşil alana da geniş yer ayrılacak. Yeşil alan kişi başına 12 metrekare olacak...




17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde temeli atılacak yeni yerleşim alanları ile ilgili olarak açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bursa Yıldırım’da yapılacak yeni konutların kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek teşkil edeceğini belirtti.


7 etapta dönüşecek


Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm anlayışını tamamen değiştirdiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın, deprem korkusuyla yaşamasına gönlümüz razı olmaz. İnsanımız, her şeyin en güzeline layıktır. Halkımızın insanca yaşayabileceği ortamlar oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Bursa Yıldırım’da temeli atılacak konutlar, yeşille barışık, enerji verimliliği ve atık ayrıştırma sistemleri bulunan, yağmur suları ve güneş enerjisini en verimli şekilde değerlendirme özelliğine sahip olacak.


Kişi başına 12 metrekare yeşil alana sahip olacak konutlarda ortak kullanım ve dinlenme alanları ile bisiklet yolları yer alacak. 500 hektarlık alan 7 etapta dönüşecek. İlk etap olarak planlanan Mevlana Mahallesindeki çalışmalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Marmara depreminin 14. yıldönümünde 46 ille birlikte başlatılacak. Türkiye genelinde riskli 335 kamu binası ile 90 bin konutun yıkımının gerçekleştirileceği proje kapsamında, Mevlana Mahallesi’nde yapımına başlanacak 147 konut ve 11 işyerinin temeli de atılacak.


5 katlı olacak


Bakan Erdoğan Bayraktar Bursa’da yapılacak dönüşüm projelerinde kat sayısını beş olarak planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm alanlarında araçlar için otopark zorunluluğu getiren Bakanlık, Mevlana Mahallesi’nde de binaların altını otopark olarak tasarladı.


Hak sahipleri zorlanmayacak


Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerine dikkat çeken Bakan Bayraktar, Bursa Yıldırım’da değişik büyüklükte bina yapılmasına imkan sağladıklarını, yıkılan dairelerin yerine aynı büyüklükte evler verileceğini ve vatandaşı zora sokmayan ödeme planı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.



Bugün



Geri Dön