26 / 04 / 2024

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Ödünç'ün o açıklamaları...



AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Atilla Ödünç, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kentsel dönüşüme destek mahiyetindeki yeni oranlarla beraber parasal kaynak bulmanın önündeki engelin bir bölümünün hükümet tarafından karşılandığını kaydetti. Ödünç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları, risk taşıyan yapıları kentsel dönüşüm dahilinde olan vatandaşları bu büyük imkandan faydalanmaya davet etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, partisinin son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüme verdiği öneme değindi. Ödünç, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından onaylanan kredilerin 1 yıl olan kullandırılma süresinin uzatıldığını dile getirerek, şu açıklamaları yaptı: "Bakanlığımız tarafından bugüne kadar Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı'ndan yaklaşık 20 milyar 190 milyon lira harcama yapılmıştır, yaklaşık 1 milyar 340 milyon lira kredi kullanımı sağlanmıştır. Kentsel dönüşüme destek mahiyetindeki yeni oranlarla birlikte parasal kaynak bulmanın önündeki engelin bir kısmı hükümetimiz tarafından karşılanmıştır. Binaları kentsel dönüşüm kapsamında olan vatandaşlarımızı bu büyük imkandan yararlanmaya davet ediyorum." 

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?


Geri Dön