29 / 03 / 2024

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Pelin Siyli'nin haberine göre; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Tarihi binalardaki restorasyonların yanı sıra Hamitler, Panayır, Demirtaş gibi yeni bölgelerimizde gerçekleştirdiğimiz konut projeleri ile ilçede son 15 yılda ciddi bir gelişim kaydettik"dedi.

"15 yılda ciddi bir gelişim kaydettik"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin bu 15 yılda büyük oranda gelişim gösterdiğini ifade etti. Dündar, "Osmangazi Belediyesi, bütçesi güçlü, kurumsal kimliği gelişmiş bir belediye. Tarihi binalardaki restorasyonların yanı sıra Hamitler, Panayır, Demirtaş gibi yeni bölgelerimizde gerçekleştirdiğimiz konut projeleri ile ilçede son 15 yılda ciddi bir gelişim kaydettik. Bölgede yükselen konutlarla birlikte bu noktaları vatandaşlar için bir cazibe noktası haline dönüştürdük" diye konuştu.

Bursa Osmangazi de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Osmangazi' nin tarihi yapılarıyla akıllara kazındığına vurgu yapan Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm sadece yeni bölgelerde projeler üretmek değildirdir. Eski bölgeleri ve binaları ayağa kaldırmak ve canlandırmaktır. Kayhan bölgesi ve Hisar projesi bunun en güzel örneklerinden biridir. Hisar bölgesinde 4 mahallemizi aslına uygun şekilde restore ediyoruz. Şu an baktığımızda belki yapılan hizmeti anlayamıyoruz ancak gelişimi devam ettikçe eski ihtişamlı günlerine gelecek ve bölge halkı kazanacak" diye ifade etti.

"Kamulaştırma itirazları nedeniyle çalışmalar devam ediyor"

Kamulaştırma konusuna da değinen Başkan Dündar, "Tarihi eser restorasyonları, temizlik faaliyetleri gibi sürekli ve sıradan bir iş haline geldi bizim için. Belediye olarak farkımızı ortaya koymak adına yeni alanlara yöneldik ve Bursa'nın kurumsal hafızasına kazanacak Panorama 1326 Fetih Müzesi'ni Bursa'ya kazandırdık. 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan dünyanın en büyük tam panoramik müzesi, yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin ziyaret etmek istediği Bursa'nın en önemli merkezlerinden biri oldu. Osmangazi Meydan projemizde yine aynı şekilde çalışmalar devam ediyor. Buradaki kamulaştırma çalışmaları başlı başına bir başarıdır. Tamamen kamu kaynaklarını kullanarak Bursalılara tertemiz bir alan açıyoruz. Osmangazi Medyan projesinin 1.etabını 2022 sonunda vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyoruz. 2.etabında kamulaştırma itirazları nedeniyle çalışmalar devam ediyor" sözlerini kullandı.

Bursa Osmangazi de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

"Soğanlı kentsel dönüşüm projemizde çok güzel bir yaşam alanı ortaya çıkardık"

Bir taraftan yıpranmış konutları ihya ederken öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Başkan Dündar, "Soğanlı kentsel dönüşüm projemizde çok güzel bir yaşam alanı ortaya çıkardık. Şu anda 9'uncu etabımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Soğanlı, Fatih ve Çiftehavuzlar mahalleleri sınırlarında kalan Çelebi Mehmet Bulvarımızın da açılması ile birlikte o bölgede domino etkisi yaratan bir dönüşüm yaşandı. Şimdi aynı etkiyi yine eski bir yerleşim yeri olan Kükürtlü bölgesinde başlatmak istiyoruz. Belediyelerin olduğu kadar vatandaşın da dönüşüme destek vermesi çok önemli. Vatandaş özel sektöre kendi binasını vererek dönüşümü başlattığında biz de Osmangazi Belediyesi olarak gerekli tüm desteği vermeye hazırız" diye açıkladı.

Bursa Kavaklı'da 2021 Mart ayında gerçekleşen toprak kaymasından sonra konutların zarar gördüğünü anlatan Dündar, "239 binamız için mecliste hızla kamulaştırma kararı alarak 141 binanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik ve 3 binamızı da yıktık. Binaların tek tek yıkılmasıyla Bursa'nın gönül sultanlarından Üftade Hazretleri'nin türbesi ve camii de ortaya çıkacak" diye konuştu. 

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bursa'da kentsel dönüşüm ilkeleri belli oldu!

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

 


Geri Dön