20 / 04 / 2024

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları yerinde incelemek üzere Rize'de ziyaretlerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kurum, çalışmalarda son durum hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnşaatına başlanan belediye blokları alanını gezen Kurum,  deprem tehlikesi nedeniyle bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Kurum, vatandaşlarla uzlaşma sağlayarak conları mağduriyete uğratmadan taşınma ve kira yardımı vermek koşuluyla projenin başladığını söyleyerek şunları söyledi: 

"Zemin iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor ve kot itibarıyla baktığımızda deniz seviyesinin altına inmiş bulunmaktayız. Burada gerekli zemin iyileştirmeleri de yapılıyor. Bir yıl içinde 404 ofis, 200 de ticari ünite olmak üzere önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. 1 yıl içinde tamamlayıp Rize merkezde tarihi bir dönüşümü tamamlamış olacağız. Burası şehrin kalbi ve hemen önüne de millet bahçesi yapacağız. Buradaki cephelerin iyileştirilmesi, sokak sağlıklaştırma projesiyle Rize Meydanı 2022 yılında çok daha güzel, sağlam ve güvenli binaların olduğu bir alan olacak."

Rize de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bölgede deprem ve hatta yıkılma riski olan binalar bulunduğunu bu binaları boşalttıklarını, vatandaşları da sağlam ve güvenli alanlara yerleştirdikleri söyleyen Kurum, "267 bağımsız bölümden oluşan dönüşümü de yerinde yapıyor olacağız. Yağlıtaş ve Salarha'da ilk etapta 500 olmak üzere toplam 1000 konutun yapım sürecine başladık. 2022 yılının ilk ayları içinde de tamamlamayı öngörüyoruz. Amacımız Rize için çok daha güzel, sağlam binaların olmasıdır. Bunun için de her türlü tedbiri alarak projelerimizi yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Yağlıtaş Mahallesi'nde inşaatı  devam eden afet konutlarını da inceleyen Bakan Kurum, sonrasında yerel televizyon kanallarının ortak canlı yayın programına katıldı.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 


Geri Dön