19 / 04 / 2024

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.



Rize'de deniz suyundan kaynaklı korozyon sebebiyle risk taşıyan ve kentsel dönüşüm çalışmaları dahlinde yenisi yapılmak üzere yıkımı başlanan belediye bloklarının yıkımında çalışan iş makinelerinin çalışmasını izlemek isteyen Rizeliler her gün inşaat alanının hemen önündeki Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda bir araya geliyor.

Rize de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Sabah'ta yer alan habere göre; Rize'de 15 yıldan fazla yıkımı konuşulan belediye bloklarının yıkımı geçtiğimiz hafta başladı. Çok sayıda iş makinesi yardımıyla yıkımı süren blokların sağlam olmadığı ise yıkım işlemleri esnasında herkesin dikkatini çekti. Bazı Rizeliler de yıkım işlemlerini izlemek için inşaat alanının hemen ön kısmında bulunan ve iş makinelerinin çalışmasının rahatlıkla görülebildiği Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'na her gün gelerek yıkım işlemlerini merakla takip ediyor. Binaların ufak işlemlerle bir anda yıkılması sağlamlıkları noktasında yetkililerin uyarılarının ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarıyor.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİYORLAR 

Rizeliler iş makinelerini izlediği sırada arada ihlal etse de genel olarak sosyal mesafe kuralına dikkat ediyor. Yıkımı gerçekleşen yapılarda anılarının olduğunu fakat binaların sağlam olmadığını gördükleri için anılarının kaybolmasına üzülmediklerini söyleyen Zafer Aslan "Allah'ın izniyle inşallah yakın zamanda biter. Güzel anılarımız vardı burada. Ben 45 yaşındayım, çocukluğumuz buralarda geçti. Anılarımız gitti ama yenisinde daha güzel anılarımız olacak. Daha güzel bir görselliği olacak, Rizemize bu gerekiyordu. Yıkılması gerekiyordu buranın. Allah muhafaza doğal afetler var, seller var. Olması gerekiyordu" dedi. 

Rize de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

"OTURACAK YER YOK AYAKTA İZLİYORUZ" 

Pandemiden dolayı işletmeler kapalı olduğu için oturacak bir yer olmadığından ayakta durarak iş makinelerinin yıkım işlemlerini izlediklerini söyleyen Sabri Öztürk ise "Burada kendimizi izliyoruz. Yıkıyorlar burayı. Yıkıp yenisini yapacaklar. Yıkılması gerekiyordu bu binaların. Makineyi değdikleri anda bina yıkılıyor. Bizde geldik izliyoruz. Boş adam ne yapacak, oturacak yer yok, ayakta izliyoruz" dedi.

Binaların sağlam olmadığının yıkımlardan da gözlemlenebildiğini dile getiren Mehmet Atalay isimli vatandaş ise "Ne yapalım izliyoruz. Sağ olsun başkan yıkıyor yapıyor. Yıkılmaları güzel, bitmişti bu binalar. Rize yenileniyor. Gerçekten bu binalar bitmişti. Ben belediyeden emekliyim, 24 yıl çalıştım. Bitmişti bu binalar, bunu herkes görüyor. Bir kolonu kırdılar, komple bina çöktü" diye konuştu.

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!


Geri Dön