26 / 04 / 2024

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda hayata geçen kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İleri yetkililerden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşlarla bir araya gelerek önerilerini dinledi. Burada açıklama yapan İleri, "TOKİ liderliğinde beş bakanlığımızın koordinesinde burada bir dönüşüm hayata geçiriliyor. Gerçekten ince planlanan bir dönüşüm projesi" yorumunda bulundu. 

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Ayder'in sadece Rize için değil, Türkiye için çok büyük öneme sahip olduğunu dile getiren İleri, Ayder'e sahip çıkmak durumundayız. Bilindiği gibi önceki süreçte hafif yoğunlukta bir yapılaşma yaşanmıştı. Bozulma noktasına yaklaşıyordu ki devletimizin o noktada bir müdahalesi oldu.  TOKİ  liderliğinde beş bakanlığımızın koordinesinde burada bir dönüşüm hayata geçiriliyor. Gerçekten ince planlanan bir dönüşüm projesi. Düzgün şekilde yapılan otelinden tutun, araç trafiğini engelleyecek otoparkına, termal tesisine kadar, arıtma sistemlerine kadar oldukça kapsamlı bir dönüşüm projesi" şeklinde konuştu.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Çalışmalar için yapılan gözlemlerin pozitif olduğunu söyleyen İleri, "Buranın dokusuna uygun bir dönüşüm ilerliyor. Tabii bazı vatandaşlarımızın operasyonel süreçlerle ilgili hassasiyetleri var, bunları da gözlemliyoruz. Belediye başkanımız ve il teşkilat başkanımız hassasiyetleri yakinen takip ediyorlar. İnşallah bunlar sonuçlandıracak, bir düzlüğe çıkılacak ve güzel bir sonuç karşımıza çıkacak."şeklinde konuştu. 

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!


Geri Dön