20 / 04 / 2024

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve TOKİ konut teslimlerini anlattı.



Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, Beşikdüzü'ndeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve  TOKİ  konut teslimlerini anlattı.

Gören, soruları şu şekilde yanıtladı:

Beşikdüzü’nün dününü bugününü değerlendirebilir miyiz? Beşikdüzü’nde durum nedir? 

Ahmet Gören: 2014-2019’da AK Belediyecilikle buluştu ilçemiz ve tarihinde ilk defa iktidar partisiyle buluştu. Daha önce bu şekilde olmamıştı. O zaman ki Başkanımız da tecrübeli, milletvekilliğinden gelme bir şahsiyetti. Tecrübeli, birikimi olan, bürokrasiyi bilen birisiydi. O manada ilçemize yatırım kazandırma konusunda hiçbir zorluk yaşamadık. Beşikdüzü’nün değil birçok ilin hayal bile edemeyecek olduğu yatırımları bu dönem içerisinde ilçemize kazandırdı.  Kamuoyunda zaten herkes biliyor. En başta teleferik projemiz vardı. Bu birçok ilde olmayan bir proje. Niyet edip de yapamadıkları bir proje. Bir Kapalı Pazar yeri projesi. Bugün birçok ilde ve ilçede yok o proje. Teleferik projesine bağlantılı, turizmle bağlantılı turizmi geliştirmek maksadıyla teleferiğe bağlı birkaç otel projesi başlattı. Hatta bir tanesinin temeli atıldı. Belirli bir miktar inşaatı başladı. Bir tanede Beşikdağı’nda teleferiğin üst istasyonunda bir otel projesi başladı. Kendisi inşaatı başlattı. Bir tane de bizim plaj dediğimiz Dilektaş’ı mevkiinde olan bir yer. Burada bir Arap yatırımcıyla anlaşıldı.

Yani 3 otel projesi vardı… 

Ahmet Gören: Evet. Bunların hepsinin yatırımcısı bulundu. Anlaşıldı. Tabii ki buna bağlı başlattığı birçok proje vardı. Sahil dolgusu gibi… onlarca yaptığı proje var. Ne yazık ki bir süresi var. 5 yıl doldu. Görev süresi yetmedi. Halkımız yeni bir seçim yaptı. Farklı birisini seçti maalesef. Sonuçta ne oldu. Beşikdüzü’nün kazandığı bu kazanımların tamamı bugün atıl vaziyette heder oldu gitti. Bunlara bağlı olarak TOKİ’yle alakalı bir çalışma yapılmıştı. Kentsel Dönüşüm Projesine başlamıştı. İlk etap olarak TOKİ projesi vardı. 142 konutluk 51 iş yeri dükkanı olan. Yıkımlara buradan başladılar. Normalde 2019’un başında TOKİ inşaatı bitmişti. Hak sahiplerine devri yapılması gerekiyordu. Ne hikmetse sürekli birileri dava açtı. Yürütmeyi durdurdu. Dava açtı imarını iptal ettirdi. Dava açtı başka bir şeyini iptal etti. Sürekli davalar açtırılarak bugünlere kadar geldik. Yani hak sahipleri konutlarını teslim alamadılar.

Bitmiş konutlar teslim edilmiyor muydu? 

Ahmet Gören: A’dan Z’ye bitmiş hatta ön kabulü yapılmıştı konutların. Seçim beyannamelerinde şöyle diyorlardı: ‘Biz bu konutları yıkacağız’ Seçim beyannamelerinde bu şekilde söylüyorlardı. Sonuçta yıkamadılar ama hak sahiplerine zamanında teslim edilmesine engel oldular.

Çürümeye mi terk edildi konutlar? 

Ahmet Gören: Biz devreye girdik. Belediyeyi devre dışı bıraktırıp, Toplu Konut İdaresi’yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber iptal olan imar planını tekrar ele aldı. Belediye haricinde kendisinin böyle bir yetkisi var. TOKİ İmar Planını yaptırarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yakın bir zaman içerisinde zannediyorum teslimatlar başlayacak.

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?


Geri Dön