26 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmaları planlıyordu. İlçede çalışmalar sürüyor.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçedeki kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günebakış Gazetesinde yer alan habere göre; Genç, kentsel dönüşüm çalışmalarını yavaşlatmıyor. 

Sizin en başından beri yapmak istediğiniz bir projeniz vardı. Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak düşündüğünüz kentsel dönüşümler vardı. Bu bağlamda bir şirket de oluşturdunuz. Bu hangi aşamada?

Genç: Onun da bir hikâyesi var. Çevre Bakanımızla seçim öncesi Çağlayan ve Pelitli’yle ilgili görüşmeye gittiğimde Pelitli’de sahil bandındaki kentsel dönüşüm tamamlandı ama biz Afet evlerini de istiyoruz. Çağlayan için gittiğimde bana çok hoşuma giden ‘Başkanım bunlar daha küçük ölçekli projeler. Biz Çömlekçi’ye odaklansak siz bunları yapabilir misiniz?’ dedi. Bu benim çok hoşuma gitti. Çömlekçi 10 yıldır bekleyen kentin kronikleşmiş bir sorunu haline geldi. Orkent diye bir şirket kurduk. Bakan Bey yine bize destek olacağını söyledi. Teknik donanımı olan meclisteki arkadaşlarımızdan bir ekip kurduk. Çağlayan ve Pelitli, 1 Nolu Erdoğdu ve Karşıyaka ile orada çalışmalarımız devam ediyor. Olgunlaşınca fiiliyata geçeceğiz.  Belediye yapınca vatandaşın güveni geliyor. Biz o güveni boşa çıkartmayız. Belediyenin yanında yapılan 72 yapının 58’i topraktan satıldı. Bu belediyeye güveniyorum demektir. Tapu yok, ittifak hakkı yok. Sadece maket bir proje var. Ben 15 tane satılsın derken 58’i satıldı. Bu güvendir. Orada muhatap belediyedir. Güvenle yerini verecek. Siz de ona karşılığını vereceksiniz. Bir yıl içinde mahallelerde kentsel dönüşüme başlarız.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi için geri sayım başladı!


Geri Dön