29 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje ile ilçedeki konutlar depreme dayanıklı hale getiriliyor.



Kayseri Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre; çalışmalara yönelik açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dönüşüm projeleriyle ‘Yeni Kocasinan’a yakışır mahalleler kurarak, ilçeye yeni bir hüviyet kazandırdıklarını belirtti.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Yavuzlar Mahallesi’nde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Çolakbayrakdar,  Kocasinan’ın birçok yerinde kentsel dönüşüm projesinin hayata geçtiğini söyleyerek, eski ve doğal afetlere dayanıksız olan yapıların projelerle daha modern yapılara dönüştürüldüğünü dile getirdi. Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünüme sahip olması gerektiğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yavuzlar Mahallesi,  imarsız yapıların olduğu bir bölgedir. Bölgenin iyileştirilmesi ve ihtiyaçları çözebilmek için çalışma yürütüyoruz. Kentsel yenileme ve kentsel dönüşümle imarsız yapıları çözüme kavuştururuz. Bu bölgede Lokman ve Tayfun Caddesi’nin açılabilmesi için dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bir bölgenin iyileştirilmesi ilk başta yolları, parkları ve sosyal donatılarıyla oluyor. Eğer ki bunlar yoksa 40 yıl kaldığı gibi kalıyor. Yavuzlar Mahallesi’nde 40 yıl önceki sorunları çözebilmek adına kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm yapıyoruz. Birçok yerde yaptığımız dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla bölgenin çehresini güzelleştiriyoruz. Konum olarak şehrin en yakınından biri olan Yavuzlar Mahallemizi, Kayseri’ye yakışır bir şekilde değişim ve dönüşüm gerçekleştireceğiz.”

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif alacağı ve mutluluk duyabileceği bir Kocasinan inşa etmeye devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!


Geri Dön