19 / 04 / 2024

Asena Güngör: Haliç'te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor!

Asena Güngör: Haliç'te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor!

Haliç'teki yeni projeleri ve değişimi TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Asena Güngör açıkladı. İstanbul'un nadide bölgelerinden biri olan Haliç'te değişim rüzgarları esiyor. Güngör, 'Haliç'te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor' dedi...



Son dönemde admı en çok Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesiyle duyurmuş olsa da aslında bölgedeki değişim süreci daha öncesine dayanıyor. 

Cengiz Înşaat-Taca Înşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim gruplarının katıldığı ihaleyi ikinci etapta kazanan 1 milyar 346 milyon dolarla Rixos Grubu'nun da sahibi Sembol-Ekopark-Fine Otel ortaklığı oldu. 

Öıale bölgesinde mevcut yapıların bir kısmmm korunarak otel, ofis, ticari kompleks ve marinadan oluşan karma bir proje hayata geçirilecek. Haliç'teki yeni projeleri ve değişimi anlatan TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Asena Güngör, bölgedeki otel yatırımlarına dikkat çekti. 

Otel yatırımları hızlanıyor Piyalepaşa Bulvarı ve Dolapdere Caddesi'nin otel yatırımlarını çekmeye başladığım ifade eden Güngör, Ofton İnşaat tarafından inşa edilmeye başlanan 4 yıldızlı Hilton Garden Inn'in bu projelerden biri olduğunu belirtti. 

"2011 Aralık aymda Amplio tarafından faaliyete geçirilen, Hilton Garden Inn istanbul Golden Horn, konumu, mimari özellikleri, Leed Gold sertifikasıyla Haliç'in ilk markalı otel yatırımıdır" diyen Güngör, 440 yatak kapasiteli otelin bölgedeki ilk yatırımlardan biri olarak öne çıktığını dile getirdi. 

Yabancı akını Güngör, sözlerine şöyle devam etti: "Piyalepaşa'da ayrıca Polat Holding'in de Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme A.Ş ile bir karma kullanım projesi geliştirmeyi planladığı öğrenildi. 

Polat Holding'in bu karma kullanım projede konut otel ve ofis fonksiyonlarım barındıracağı söyleniyor." Mütekabiliyet Yasası'yla Haliç bölgesinde de yabancı yatırımcı hareketliliği yaşandığını belirten Asena Güngör, özellikle Kuveytli yatırımcıların akın ettiği bölgede arsa fiyatlarının 15 milyon dolara kadar yükseldiğini söyledi. 

Fiyatlar arttı Güngör, "Yabancı yatırımcı akınının devam etmesi bölgedeki fiyatları artırmış olup arsaların metrekareleri zaman içinde 3 bin 500 liradan 10 bin liralara kadar çıktı. 

Bölgede 5 milyon ila 15 milyon dolar arasmda denize nazır yerlerde arsa bulmak mümkün" dedi. 


Posta


Geri Dön