18 / 04 / 2024

Bitcoin’in üçte biri 10 bin kişide!

Bitcoin’in üçte biri 10 bin kişide!

Bitcoin'inin kimlerin tekelinde olduğu çoğu kişinin merak ettiği konulardan biri oldu. Araştırmalara göre Bitcoin'in üçte biri 10 bin bireysel yatırımcının elinde.



National Bureau of Economic Research (NBER) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin’de en üstündeki 10 bin bireysel yatırımcı tedavüldeki kripto paranın yaklaşık üçte birinin kontrolünü sağlıyor. 

Bloomberg HT'nin haberine göre, kripto para taraftarları uzun zamandır ortaya çıktığı ilk anlardan bu yana Bitcoin’in en büyük sahiplerinin kimler olduğunu merak ediyor. Bitcoin sahipliğindeki yoğunlaşmayı belirlemek, en büyük adreslerin büyük kısmının sık sık yatırımcılardan çok ziyade diğer yatırımcılar için Bitcoin tutan piyasaları ve diğer kuruluşları temsil etmesi nedeniyle özellikle zor olabilir.

Bitcoin’in üçte biri 10 bin kişide!

Ancak, NBER araştırmacıları, aracılara ve bireylere ait adresler içerisinde farklılaştırma yapan bir veri toplama yöntemi kullanarak, geçen senenin sonunda aracıların yaklaşık 5.5 milyon ve bireylerin yaklaşık 8,5 milyon Bitcoin’i kontrolleri altında olduğu saptanabildi. Buna ek olarak ilk bin bireysel yatırımcı yaklaşık 3 milyon Bitcoin’e sahip ve yoğunlaşma daha da çok olabilir.

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön