27 / 04 / 2024

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Türkiye'de koronavirüs salgını sürerken Bitlis Ahlat'ta yapılan sarayın inşaatının devam ettiğini belirtti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, sosyal medya hesabında yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Bitlis Ahlatta’ki saray inşaatı tam gaz devam.” şeklinde konuştu.

Uyanık, “Türkiye’deki neredeyse bütün inşaat firmaları çalışmalarına devam ediyor. Bu durum bütün emekçiler için sıkıntılı ve endişe verici. Ahlat Sarayı’nda çalışanlar da ekmek parası için sağlıklarını hiçe sayıp çalışıyor. Saray yapanlar bu insanları düşünmüyorsa vatandaş ne yapacak? Devlet acil olmayan bütün yatırımlarını durdurmalı ve yurttaşlarına harcamalı” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal ettiği ancak farklı bir teklif içinde Meclis’e getirilen ve Van Gölü kıyısında inşaası süren sarayla ilgili, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan “Adliye Sarayı da var. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz” demişti.

Meclis'ten AKP ve MHP'lilerin oylarıyla geçirilen Ahlat Sarayı inşaatı devam ederken, Erdoğan geçtiğimiz hafta koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada "dar gelirlilere yardım" amacıyla bir kampanya başlatıldığını ve açılan banka hesapları ile SMS üzerinden bağış yapılacağını açıklamıştı.


Geri Dön