23 / 04 / 2024

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.



Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgede kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi. Vali Ustaoğlu, 40 hektarlık alanda başlayacak dönüşüm projesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Bitlis Belediyesi olarak çok yoğun bir altyapı çalışması balattıklarını söyleyen Ustaoğlu, “Özellikle Protokol Yolu diye tabir edilen bu cadde, yaklaşık 2 bin 800 metre uzunluğunda ve çalışmaların son safhasına gelindi. Bu caddede başta içme suyu ve kanalizasyon, doğalgaz, Türk Telekom ve elektrik hatları yer altına indirildi. Şu an üst yapısı olan asfalt çalışmasını başlattık. İlimizin en önemli caddesi olan ve en çok kullanılan bu cadde güzel bir asfalta kavuşuyor. Özellikle Bitlis Belediyesi olarak tarihimizin en yoğun altyapı çalışmasını yapıyoruz. İlimizin yarım asırlık içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplam 40 hektarlık alanda tarihi kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını söyleyen Ustaoğlu, “Tarihi eserlerin olduğu tüm alanlar projelendirilecek. Aynı Kale Altı mevkiinde ve Ulu Cami Meydanında yaptığımız çalışmaların bir benzerinin projeleri yapılarak buranın tarihi ve tescilli eserlerini tekrar gün yüzüne çıkartılmasıyla ilgili çalışmamızı başlatacağız” diye konuştu. 


Geri Dön