26 / 04 / 2024

Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal!

Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal!

Emlak Konut GYO projelerinden Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal edildi. Peki şimdi ne olacak?



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Küçükçekmece'de hayata geçirilmesi planlanan Bizim Mahalle projesinin ihaleleri iptal edildi. Geçtiğimiz yıl saddece 2 etabı ihaleye çıkan ve 1. etabı iptal edilen dev projenin 2. etabında çalışmalar başladı. İptal edilen 1. etap ile yeni ihale edilecek 3. etabın ihaleleri Mayıs ayında yapılacaktı. Ancak bu iki etabın da ihaleleri iptal edildi. 

Bizim Mahalle 1. Etap'ın ihalesi 4 Mayıs'ta, Bizim Mahalle 3. Etap'ın ihalesi ise 8 Mayıs'ta yapılacaktı. 1. etap  42 bin 570 metrekare arsa, 56 bin 547 metrekare inşaat alanına, 3. etap ise  71 bin 768 metrekare arsa, 90 bin 790 metrekare inşaat alanına sahip olacak. 

"İleriki süreçte değerlendirilecek"

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaa şu açıklamayı yaptı; "Şirketimiz projelerinden olan ve sırasıyla 04.05.2018 – 08.05.2018 tarihlerinde 1. Oturumları yapılacak olan, İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihaleleri, ileriki süreçte yeniden değerlendirilmek üzere iptal edilmiştir."

Küçükçekmece'de 1 milyon metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanan Bizim Mahalle projesinde yaklaşık 6 bin konut ile ticari birimin yer alacak. Ancak proje henüz ihale aşamasından öteye geçemedi.

Bizim Mahalle 2. Etap'ta çalışmalar başladı. Dağ Mühendislik tarafından hayata geçirilecek projede dükkanlar, konutlar, okul ve park alanı yer alacak. 2. etap dev projenin 118 bin 98 metrekarelik kısmını kapsıyor.  

Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal!

Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal!

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön