23 / 04 / 2024

Blackstone Forum AVM'lerin sahibi Mutli'yi satın aldı!

Blackstone Forum AVM'lerin sahibi Mutli'yi satın aldı!

Türkiye'deki Forum AVM'lerin sahibi Hollandalı Multi Corporation sonunda satıldı. Multi Corporation, resmen ABD'li dev Blackstone firmasının oldu. Amerikalı şirket Multi'ye 900 milyon euro ödeme yapacak...



Türkiye'deki Forum AVM'lerin sahibi Multi'yle ilgili kilit çözüldü. Uzun süredir borçları nedeniyle zor durumda bulunan ve müşteri arayan Hollandalı yatırım ve geliştirme şirketi Multi Corporation, dar boğazdan çıkamayınca Blackstone'la el sıkışmak zorunda kaldı. Amerikan sermaye devi The Blackstone, Multi Development'ı 900 milyon euro borcuna karşılık satın alıyor. 


TÜRKİYE'DE 16 AVM'Sİ BULUNUYOR 

2011 yılının sonunda dünya çapında 48 milyar dolarlık emlak portföyünü yöneten, aktiflerinin büyüklüğü 150 milyar doları aşan Blackstone, Multi'nin bankalardaki batık borcunu satın aldı. Blackstone'un, bu kredilere karşı ipotek olarak verilen, başta İstanbul Forum ve MarmaraForum olmak üzere Türkiye gelindeki 16 AVM'den kârlı ve potansiyel gördüklerini seçip alacağı belirtiliyor. 


BAŞKAN VEGGEL İSTİFA ETTİ 

Multi'nin kurucu başkanı Hans Van Veggel ise vergi kaçırdığı iddiaları üzerine istifa etti. Şirketin Türkiye'deki Genel Müdürü Hulusi Belgü'nün de istifa ettiği belirtiliyor. Multi'nin Türkiye'de 3 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. 


THE BLACKSTONE 3 AVM'Yİ ALMIŞTI

The Blackstone Group, 1985 yılında eski ABD Ticaret Bakanı Peter George Peterson ile işadamı Stephen A. Schwarzman tarafından kuruldu. Sermayesi 88 milyar dolar. Şirketin New York, Atlanta, Boston, Los Angeles, Mumbai, Londra ve Paris'te şubeleri bulunuyor. Blackstone, geçen yıl da Türkiye'deki Gordion AVM, Erzurum AVM ve Manisa'da bulunan Magnesia AVMleri satın almıştı.


Sinan Özedincik/Sabah Gazetesi


Geri Dön