25 / 04 / 2024

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 



Çin devletinin teşvik ettiği Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı (BSN) projesi, Türkiye ve Özbekistan'da faaliyete başlamaya hazırlanıyor. Sputniknews'te yer alan habere göre; BSN projesinin mimarı Red Date Technology, Türkiye ve Özbekistan'da 2021'in Aralık ayının sonlarına doğru 2 uluslararası BSN portalı kurmak üzere Türk danışmanlık firması Türkiye-Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi (TUCEM) ile anlaşma yaptı.

2006 senesinde kurulan TUCEM, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin odağında yer aldı.Ekip, Türkiye ve Özbekistan'da 'hizmet olarak blockchain (BaaS)' sunacak 2 BSN portalının işletilecek. Türk ve Özbek blockchain üreticileri yeni portallarla beraber Ethereum, Algorand, Polkadot, Tezos, ConsenSys Quorum ve Corda gibi blockchain ağlarını barındıran küresel BSN portalını kullanarak 'BaaS' uygulamaları geliştirme olanağına sahip olacak.

Blockchain yeni projeyle Türkiye ye geliyor!

Söz konusu adım, blockchain uygulamalarının geliştirilmesine yönelik sorunları ortadan kaldırmayo bu uygulamaların blockchain beraber işlerliğini sağlamayı ve geliştirme masraflarını azaltmayı hedefliyor. Öte yandan Jujube Technology CEO'su Yifan He, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü olması sebebiyle ilk BSN portalını Asya dışında oluşturmanın uygun olduğunu dile getirdi. 

TUCEM ve BSN Türkiye Başkanı Mehmet Akfırat ise, BSN'nin Türkiye portalının sosyal kalkınmaya ve finansal içermeye fayda sağlayacağını dile getirdi. Akfırat, hem Türkiye'nin hem de Özbekistan'ın blockchain gelişimine yoğun bir şekilde dahil olduğunu belirtti. 

Buna ek olarak Akfırat, belirli bölgelerde iyi yerel ortaklar olduğu sürece yeni uluslararası portallar kurmayı düşündükleri dile belirterek BSN'nin ABD, Avrupa ve Avustralya'dan potansiyel ortaklarla müzakere ettiğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin neden düşüşte?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön