16 / 04 / 2024

Blox Haliç 3. Etap'ta yatırımcımız kazansın istiyoruz!

Blox Haliç 3. Etap'ta yatırımcımız kazansın istiyoruz!

Güvenle dolaşabileceğiniz, şehrin ortasında az da olsa yeşil alan görebileceğiniz dolayısıyla huzurlu yaşayabileceğiniz alanlar istiyorsanız bu bölge ve Blox Haliç 3 bu imkanları fazlasıyla sağlıyor...



Kağıthane’nin en iyi caddelerinden birinde yer alan Blox Haliç 3. Etap, 24 saat güvenlik hizmeti, fitness salonu, hobi odası ve çocuk oyun alanı gibi bir çok imkanı bir arada sunan 70 daireden oluşan bir rezidans projesi. Cendere Vadisi, şehir manzarası ve Belgrad ormanı manzarasına sahip proje Kağıthane’nin gelişmekte olan en merkezi yerinde. Konum olarak Mecidiyeköy, Maslak, Levent gibi merkezi iş bölgelerine yakınlığı da ayrıca büyük bir avantaj. Projenin detaylarını, projede yer alan avantajları ve özellikle yatırımcıya sağlayacağı faydalarını Blox Haliç 3. Etap Satış Temsilcisi Sayın Özgür Çelik ile konuştuk. Blox Haliç 1 ve 2. Projelerinin de yatırımcısına getirisinin yadsınamaz olduğunu belirten Çelik, 3. Etapta da yatırımcımız kazansın istiyoruz diyor. Siz değerli okuyucularımızı röportajımızla başbaşa bırakıyoruz. 
 
Proje hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?
Belki klasik bir cümle olacak ama Blox Haliç 3. Etap şehrin gürültü ve karmaşasından uzak ama şehrin ortasında geliştirilmiş bir projedir. Teknik detaylara girmeden bilgi vermek gerekirse, 70 dairenin bulunduğu bir rezidans projesi. Projede, 24 saat güvenlik hizmeti, fitness salonu, bilardo, langırt, masa tenisi gibi aktivitelerin yer alacağı hobi odası, çocuklar için güvenli bir oyun alanı, site sakinlerinin oturup sohbet edebileceği ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilecekleri bir cafe alanı ve en üst katta Belgrad ormanları, Cendere Vadisi ve şehir manzarasına sahip bir seyir terası bulunuyor. Bu sosyal alanlar dışında her daire için belirlenmiş kapalı otopark alanı ve depo alanları bulunmakta. 

Kağıthane bölgesinde önemli lokasyonlardan birinde yer alan Blox Haliç 3. Etap projesinin konumu ve bu konumun projeye kattığı değer hakkında bilgi verir misiniz? 
Projemiz, konum olarak Anadolu Caddesi paralelinde yer alan Rumeli Caddesi üzerinde bulunuyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Cendere Caddesi’nde bir trafik düzenlemesi yapıldı. Cendere Caddesi tek yön geliş, Blox Haliç 3 projesinin hemen önündeki Anadolu Caddesi de Kağıthane’ye gidiş yönü olarak düzenlendi. Bu projemize şu avantajı sağladı, Kağıthane’ye gelen çoğu toplu ulaşım araçları hemen önümüzdeki Anadolu caddesinden geçiyor. Blox Haliç 3. Etap projesi, 2018 yılı sonunda faaliyete geçecek ve duraklarından birisi Kağıthane olan Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattına ve 3. Havalimanı metro durağına 500 - 600 metre mesafede yer alıyor. Bu toplu ulaşım araçlarına erişim kolaylığı dışında Dolmabahçe tüneli ve tem otoyoluna bağlantılar sayesinde projeden şehrin diğer merkezi noktalarına ulaşmak oldukça kolay. Sadece trafik düzeni değil, lokasyon denildiğinde bulunduğumuz konumun sosyal yapısını ve manzarasını da irdelemek gerekir diye düşünüyorum. Ev satın aldığınızda sadece yaşam alanınıza değil çevrenizin nasıl olduğuna da bakıyorsunuz. Bulunduğumuz bölge siteler bölgesi ve Cendere Caddesi’ndeki gelişmeler de sosyokültürel altyapıyı bozmayacak şekilde. Bölgenin sosyal yapısı, içinde yaşadığı kültürel yapı ve değerler sistemi bağlamında, kendi amaçları, beklentileri, standartları ve endişeleri ortak bireylerden oluşuyor. Güvenle dolaşabileceğiniz, şehrin ortasında az da olsa yeşil alan görebileceğiniz dolayısıyla huzurlu yaşayabileceğiniz alanlar istiyorsanız bu bölge ve Blox Haliç 3 bu imkânları fazlasıyla sağlıyor. 
 
Proje kalabalık bir ailenin yanı sıra bireysel yaşayan kişiler de dahil olmak üzere oldukça geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Detaylara girecek olursak daire tiplerinden bahseder misiniz?
Biliyorsunuz yeni trend bireysel veya minimal yaşam alanları olan projeler, biz de bu tip dairelerden ürettik ancak önemli bir nokta da aile yaşamını unutmamak. İnsanlar evleniyor, çocuk sahibi oluyor ve daha öncede söylediğim gibi kaliteli, güvenli yaşam alanları istiyor. Yeni evli çiftler veya çocukları Kağıthane’de üniversiteyi kazanmış aileler, 60 m2 dairelerimizi tercih ediyorlar. Bunların dışında daha geniş aileler de var, çocuk odalarına ihtiyaç duyuluyor, malum Türk toplumunda aile yapısı önemli, birbirine destek olmak için, çeşitli zorunluluk veya duygusal açıdan aile büyükleriyle yaşayanlar da var. Yani 2 ailenin yaşayacağı büyük dairelere de ihtiyaç var. Böyle geniş aile halinde yaşamak isteyen müşterilerimize de hitap edebilecek, her odasında kendine özel banyosu olan 4+1 dairelerimiz var. Yani biz her bireye kaliteli yaşam alanı sağlamaya çalıştık diyebiliriz.


Bu bağlamda daire fiyatları da oldukça geniş bir aralıkta diyebiliriz. Blox Haliç 3. Etap projesinin daire fiyatları nelerdir?
Aslında daire fiyatlarında çok fazla aralıklar yok diyebiliriz. Tabi şimdiye kadar sattığımız dairelerimiz var ancak henüz sahiplerini bekleyen dairelerimize baktığımızda en düşük fiyat 366.000 TL, en yüksek fiyatsa 1.450.000 TL. Daire bazında fiyatlarımız için satış ofisimizde detaylı bilgilendirme yapıyoruz.  

Son dönemde Kağıthane’de geliştirilen projeler ve bölgenin genel gelişimine baktığımızda satış fiyatlarınız bölge ortalamasının altında gibi duruyor. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?
Doğrudur piyasa rayicinin biraz daha altında satıyoruz bunun birkaç nedeni var, öncelikle bu imkânı nasıl sağlayabildiğimizi açıklamak gerekir biz bu projeyi kendi arsamız üzerine inşaa ettik dolayısıyla kat karşılığı vs olmadığı için arsa maliyetinde kısmen avantajımız oldu diyebiliriz. Bu avantajı kendimiz için kullanmak yerine müşterilerimize yansıtmayı uygun gördük, satış politikamız önceki projelerimizde de aynıydı. Dairelerin satışını uzun bir vadeye yaymıyoruz orta ve uzun vadede elde edilecek kârı müşterilerimize, yatırımcılara bırakıyoruz. Blox Haliç 2. Etap projesi buna çok iyi bir örnektir 300.000 TL’ye sattığımız daireler kısa sürede 1 buçuk, 2 katına çıktı bugünse 900.000 TL’den satılıyor. 3. Etapta da yatırımcımız kazansın istiyoruz.

Teslim tarihinin çok yakın olması da yatırımcıya avantaj sağlıyor. Projede yaşamın ne zaman başlayacağını öngörüyorsunuz?
Kesinlikle müşterilerimiz bitmiş projeden lansman fiyatına daire alıyorlar bu da yatırımcı için oldukça iyi bir avantaj. Kısa sürede yatırımınız size geri dönmeye başlayacak. Bunun dışında avantajlarda var tapularımız hazır hemen tapu devri yapabildiğimiz için ekstradan sözleşme masrafları çıkmamış oluyor. Teslim tarihine gelince biz 1 ay içinde yaşamın başlamasını planlıyoruz.

Kâğıthane bölgesini gayrimenkul bazında değerlendirirsek ne tür gelişmeler yaşandı?
Cevabı oldukça uzun bir soru özetlemeye çalışalım 6-7 yıl önce Cendere Vadisi Projesi ile Kâğıthane İlçesi gayrimenkul bazında yukarı ivme kazanmaya başladı. O dönemden beri söylediğimiz cümle Kâğıthane’nin Maslak Bölgesi’ne alternatif olarak gelişmesi. Şahsi fikrim işleyişte bazı aksaklıklar olduğu; şöyle ki Kâğıthane bölgesine önce ticari projeler geldi. Sadece ticari üniteler üretilirken burada çalışan beyaz yakalıların oturacağı nitelikli konutlar üretilmediği için veya talepleri karşılamadığı için bölgede sektörel sorunlar yaşandı diye düşünüyorum. İşte bazı plazaların hala boş olduğunu görüyorsunuz tabi bunlar bu yıl dolacaktır çünkü artık trafik düzeni sağlandı metro projesinin sonuna gelindi zaten bizim de hızlı satış yapabilmemizin nedeni bu bölgede talep ve ihtiyacın oluşu.  

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Bölgenin artık gelişme anlamında son yıllarını yaşadığını söylemek yanlış olmaz. 2 yıl sonra Kağıthane’de tüm projeler bitmiş ve Cendere Vadisi planlanan düzeye erişmiş olacak bu bağlamda ister yatırım ister oturum için Kağıthane’ye geç kalmayın derim. 

Blox Haliç Satış Ofisi İletişim Bilgileri

Hamidiye mahallesi Rumali Caddesi No:12 Kağıthane İstanbul

Telefon: 0212 294 71 31 / 0538 544 89 82

 

 


Geri Dön