26 / 04 / 2024

Blue House 4 yılda 40 mağaza açacak!

Blue House 4 yılda 40 mağaza açacak!

Kendi perakende mağazalarını açma stratejisi ile piyasadan daha çok pay almak isteyen küçük ev aletleri markası Blue House, yılın ilk yarısında yüzde 43 büyüme gerçekleştirdi



Tarman Group bünyesinde 2003 yılında kurulan Blue House, küçük ev aletleri alanında ürün portföyünü geliştirirken, marka bilinirliliği konusunda çalışmalar yapıyor. Ürettikleri cihazları evde eşinin kullandığını söyleyen Blue House Genel Müdür Yardımcısı Mete Gedikoğlu, onun aktardığı deneyimleri ve talep ettiği değişimleri yeni ürünlerde uyguladıklarını söyledi.

2015 yılına kadar 40 satış mağazası açmayı hedeflediklerini belirten Gedikoğlu, yeni ürünlerin daha fazla tüketici dostu olmasına önem verdiklerini kaydetti. Müşteri deneyimini ön planda tuttuklarını ve çok önemsediklerini dile getiren Gedikoğlu, "Eşim, Blue House ürünlerinin eksik tarafı varsa söylüyor ya da nasıl bir ürün istediğini belirtiyor. Biz de üreteceğimiz cihazlarda bunları dikkate alıyoruz. Tabii birçok kadın müşterimizin eleştiri ve tavsiyeleri yol gösterici oluyor." dedi. Gedikoğlu, gelecek yıl en az 7 mağaza, 2015 yılı sonuna kadar da toplamda 40 mağaza açmayı hedeflediklerini belirterek, 1,5 milyar dolarlık Türkiye pazarından yüzde 10'luk pay almak istediklerini ifade etti.

Kenan Mehmetzade / ZAMAN


Geri Dön