24 / 04 / 2024

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.



Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR)’e bağlı Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARÇEL) tarafından yapılan açıklamada BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapısal çelik imalat ve montaj işlerini üstlendiğini duyurdu.

Açıklamada çalışmanın bugüne kadar tek seferde Macaristan'a yapılan en büyük tonajlı proje olduğu vurgulanırken "KARÇEL, bugüne kadar dünyada ve Türkiye'de kurduğu sayısız endüstriyel tesis, otomotiv, seramik, kurşun, çinko ve şeker fabrikasıyla ithalatı azaltmanın yanı sıra ihracata da katkı sağlamıştır. Fabrikaların yanı sıra tersane, liman, baraj ve petrokimya tesislerinin de kuruluşuna öncülük eden KARÇEL, birçok önemli projeye de imzasını atmış durumdadır" ifadelerine yer verildi.

KARÇEL'in BMV’nin ilgili projesi için Macaristan'da şirket kurduğu da açıklandı. Ayrıca açıklamada şu bilgiler de yer aldı.

"KARÇEL, BMW'nin fabrika yatırımında, yapı merkezi tarafından alınan pres ve gövde binasının yaklaşık 10 bin ton yapısal çelik imalat ve montaj işlerini üstlenmiş durumdaıdr. Bunun yanı sıra Avrupa ve Balkanlar'da yeni potansiyel projeler için de çalışmalar devam ediyor”

KARABÜKLÜ GENÇLERE 250 KİŞİLİK İSTİHDAM

Açıklamada projesinin istihdama da büyük katkı sağlayacağı belirtildi: “Projenin pik döneminde 'BMW Macaristan' şantiyesinde yaklaşık 250 kişilik bir kadro oluşturacak” açıklaması yapıldı.

Şantiye ekibinin büyük çoğunluğunun Karabük halkından gençler olması planlanıyor.

KARDEMİR'den emekli işçi ve ustalara da proje kapsamında çalışmalarda yer verilmesi planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön