26 / 04 / 2024

BoConcept, Etiler'de ilk mağazasını açtı!

BoConcept, Etiler'de ilk mağazasını açtı!

Danimarkalı mobilya markası BoConcept, Türkiye'deki ilk mağazasını Etiler'de açtı. Sade çizgiler ve farklı tasarımlar vaat eden markasının tasarımcısı Morten Georgsen Odense'yle buluştum



Danimarkalı mobilya markası BoConcept, Türkiye'deki ilk mağazasını Etiler'de açtı. Sade çizgiler ve farklı tasarımlar vaat eden markasının tasarımcısı Morten Georgsen Odense'yle buluştum. İşte dünyada 340 mağazası bulunan mağazasının tasarımcısından en yeni mobilya trendleri

Tasarım artık korkulan bir şey olmaktan çıkıyor. Heykelsi ürünler yerini kullanışlı mobilyalara ve objelere bırakıyor. Diğer taraftan da artık iyi tasarım daha çok kişiye ulaşıyor. Köşeli, uzanıp televizyon izlenebilecek masalara ilgi her geçen gün artıyor. Sehpa ve masalarda da amaç aym anda pek çok işe yaraması. Artık içi açılan masalar, depolama ürünü olarak da kullanılıyor. Aym zamanda, kaldırılan yan kanatlarında yemek yendiği gibi bilgisayar konulup çalışüabiliyor. Veya büyük bir televizyon sehpası düşünün.Artık böyle bir tasarım hem odayı ikiyebölüyor hem de televizyonluk olarak kullanılabiliyor. Şehirleşme dünyadaki en büyük trendlerden biri. Çoğu ev artık en fazla 90 metrekare. Özellikle ABD ve Japonya'da evler gitgide küçülüyor.

Türkiye'de de rezidans, stüdyo daire ve lortlar artıyor. Bu yüzden esnek mobilya dönemi başhyor. Örneğin yüksek bir tavana sahipsiniz salonunuzdaki saklama ünitelerini dik koyabilir, sonrasmda geniş eve taşınırsanız bunları yan yana kullanıp değerlendirebilirsiniz. Veya bazı koltuklarda mobilyaları bir arada kullanabileceğiniz gibi isterseniz parçalara ayırarak evin farklı alanlarında değerlendirebilirsiniz.

DOĞAL ÜRÜNLER VE AÇIK RENKLER

Avrupa ve ABD, krizin etkisiyle daha doğal ürünleri tercih etmeye başhyor. Deri malzemeler de hayatımıza giriyor. Açık renkler tercih ediliyor. Ahşap ürünlerde de açık renk hâkimiyeti var. Alüminyum, farklı metal alaşımlarda yükseliyor. Mobilyalar elektronik ürünlere de benzemeye başhyor. Gelişen teknolojiyle birlikte elektronik ve mobilyalar iç içe.
Hürriyet/Hakan GENCE


Geri Dön