29 / 03 / 2024

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.



Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum ilçesinde turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor. İlçede faaliyet gösteren butik otel, motel, restoran ve diğer tesislerde tadilat çalışmalarını sürdüren işletmeciler, yeni sezonda tatilcilerin karşısına en iyi şekilde çıkmaya hazırlanıyor. Mavi kapılı beyaz evleri, binlerce yıllık tarihi geçmişi ve birbirinden eşsiz koylarıyla adeta Türkiye'nin "mavi boncuğu" haline gelen Bodrum'a bu sezon da turistlerin oldukça ilgi göstermesi bekleniyor. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, yaptığı açıklamada, ilçede 2015 turizm sezonu için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Tesislerin büyük çoğunluğunun yeni sezon için yapacağı yeniliklerin planlarını bir sene öncesinden yaptığını bildiren Kavala, "Şu anda hepsi tadilat aşamasında. 10-15 Nisan'a kadar bütün tesisler bakımlarını, yenilemelerini yapmış olacaklar. Nisandan itibaren ilçeye turist girişi başlayacak. Muhtemelen 1 Mayıs'tan itibaren yoğunlaşacak" dedi. 


Bodrum'un tanıtımıyla ilgili her yıl yaklaşık 28 ülkede fuarlara katıldıklarını vurgulayan Kavala, bu yıl ilk defa Moskova'da Bodrum'un tanıtılması için ofis açma çalışması yaptıklarını dile getirdi. Rusya pazarına bu sene önem verdiklerine işaret eden Kavala, "Genel krizden dolayı değil, önceden yapılmış ve planlanmış bir program olarak bunu yapıyoruz. Önümüzdeki senelerde Bodrum'a gelen Rus turist sayısının artacağına inanıyoruz" diye konuştu. 


Milat


Geri Dön