28 / 03 / 2024

Bodrum 'da 4.9 milyon TL 'ye satılık tarla!

Bodrum 'da 4.9 milyon TL 'ye satılık tarla!

Bodrum İzale-i şžüyu Satış Memurluğu Bodrum 'da üzerinde ev bulunan tarlayı 4 milyon 978 bin 700 TL tahmini fiyattan satışa çıkardı. Satışla ilgili bilgiler şöyle...



Bodrum İzale-i şžüyu Satış Memurluğu Bodrum 'da üzerinde ev bulunan tarlayı 4 milyon 978 bin 700 TL tahmini fiyattan satışa çıkardı.

Satışla ilgili bilgiler şöyle:

GAYRİMENKUL AçIK ARTTIRMA İLANI BODRUM İZALE-İ şžÜYU SATIşž MEMURLUĞUNDAN
BODRUM IZALE-I şžÜYU SATIşž MEMURLUĞU Dosya No: 2010/5 SATIşž.
Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: MUĞLA İLİ, BODRUM İLçESİ, KARAKAYA KÖYÜ, SARICA MEVKİİNDE KAİN, TAPUNUN 14 PAFTA, 741 PARSEL NUMARASINDA KAYITLI, 26.425,00 M2 MİKTARLI KAGİRLİ EV VE TARLA CİNSİNDEN TAşžINMAZ.
Taşınmaz Gümüşlük Belediye Başkanlığınca verilme imar durum belgesine göre, K1 yoğunluktu konut alanında kalmaktadır. TAKS %20, KAK.S, % 30 inşaat yoğunluğu mevcuttur. Parsel sicilinde yazılı olduğu üzere 26.425,00 m2 miktarında ve kagirli ev ve tarla vasfı ile kayıtlıdır. Parsel üzerinde 4 adet bina mevcuttur. Parselin yol cephesinde çatısı etermit kaplı, inşaat malzemeleri satışı ve depolama işlemi için kullanılan basit bir yapı bulunmaktadır. çelebi Kırık tarafından yapıldığı belirlenmiştir. Parselin batı cephesine doğru inşa edilmiş olan 2 ve 3 numaralı binalar birbirine yakın konumdadır. 2 nolu binanın kullanım alanı 92 m2 taban oturumunda zemin kat ve üst kat daireden oluşmaktadır. Her bir daire açık mutfak, salon, 3 oda, banyo ve teras balkonundan oluşmaktadır. Yerler seramik, dış doğramalar, alüminyum, iç doğramalar ahşap, duvarlar plastik badana boyalı, mutfak dolapları ahşaptır.3 nolu bina 70 m2 taban oturumlu 2 katlıdır. Zemin katın iç imalatı tam olarak bitirilmemiş bir kısmı depo olarak kullanılmaktadır. Üst kat 2 oda, 1 salon açık mutfak, l banyo ve teras balkondan oluşmaktadır. Yerler seramik, dış doğramalar alüminyum, iç doğramalar ahşap, duvarlar plastik boya, mutfak dolapları ahşaptır.2 ve 3 nolu binaların da Bayram Kırık tarafından yapıldığı belirlenmiştir.4 nolu bina parselin kuzeyinde yer almaktadır. 82 m2 tabanlı, 2 katlı bina da açık mutfak, salon 3 oda, banyo ve WC bulunmaktadır. Bu binanın da Hasan Kırık tarafından yapıldığı belirlenmiştir. Taşınmaz üzerinde 50 adet, 20-25 yaşlarında zeytin ağacı, 20 adet de 50-60 yaşlarında zeytin ağacı ve 15 adet de muhtelif ağaç yer almaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında parselin bulunduğu bölge imar planındaki konumu, çevre yapılaşma şartları, serbest piyasa rayiçleri tüm değer artırıcı ve eksi İtici unsurlar göz önüne alınarak ve yapılan kıymet takdirine itirazla Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi 'nin 29.12.2010 tarih ve 2010/232 E. 2010/1310 kararı ile 4.978.700,00 TL. olarak kesin olmak üzere karar verilmiştir.
İMAR DURUMU         : Yukarıda belirtilmiş olup, dosyasında
MUHAMMEN BEDELİ : 4.978.700,00 TL.
1- SATIşž şžARTLARI:
Taşınmazın birinci satışı 06.09.2011 günü saat 13:20 -13:30 saatleri arasında Bodrum/BİTEZ ADLİYE BİNASI ARKA BAHçESİNDE açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen bedelin % 60 'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla;
Taşınmaz 16.09.2011 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelli alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-) Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale Damga pulu, KDV 'si, tapu alım harcı ve masraftan alıcıya aittir. Belediye tellaliye ücreti,birikmiş vergiler ve satım harcı satış bedelinden ödenir.
3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaların dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.
4)- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca yasal temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5)- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-) Satışa iştirak edenlerin şžartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/ 5 İZALE-İ şžÜYU SATIşž sayılı dosya numarasıyla Memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. (İc.İfl. K. 126)
(*) İlgililer Tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No.: 27
B.: 47054     www.bik.gov.tr

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön