25 / 04 / 2024

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Yalıkavak'ta Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan Epique Island Marina projesi için ÇED süreci devam ediyor. Projenin iptali için başvuruda bulunan çevre sakinleri Bakanlık'tan gelecek haberi bekliyor.



Bodrum'un Yalıkavak ilçesinde bulunan Tilkicik Koyu'nda Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan ‘kıyı düzenleme, dolgu ve iskele' projesi için ÇED süreci devam ediyor. 

Toplam 9 bin 250 metrekarelik alanda dolgu yaparak inşa edilmek istenilen Epique Island Marina projesi 75 müstakil villa, 50 suitli butik otelden oluşuyor. Proje için verilen ‘ÇED gerekli değildir' kararı Muğla İdare Mahkemesi tarafından iptal etmişti. Karar sonrasında  firma projeyi revize etti ve ÇED raporunu yenileyip, geçen yıl ikinci başvuruda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'da  firmanın son ÇED raporunu kabul edip elektronik ortamda askıya çıkardı. 

 

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

 

Habertürk Gazetesi'nden Öznur Karslı'nın haberine göre, bölgede yaşayan vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurup rapora itiraz etti. Şimdi gözler Bakanlık'a çevrildi. Bakanlık, 7-17 Ağustos tarihleri arasında Epique Island Marina projesi için kararını verecek.

 

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

 

ÇED SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki Epique Island Marina projesi için hazırlanan bilirkişi raporunda, sahilin iskele alanı olarak düzenlenmesinde kamu yararı olup olmadığı incelenecek. Projeyle ilgili ÇED süreci sonuca kavuşacak.

Bodrum Tilkicik Koyları Girişimi sözcücü Murat Kaynar Tilkicik'teki projeyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Firma dolgu işi ile ilgili mahkemenin aleyhlerine karar vereceğini düşündüğü için 2017'de marina projesi için resmi başvurusunu yaptı. Devletten izin koparmak için basit düzenleme olarak göstermişlerdi. Oysa bu dolgu işi marina projesinden ayrı değildi. Bizler iskele, güneşlenme alanına karşı yürütmeyi durdurma davası açmıştık. Bu kadar güneşlenme alanı olmaz. Yürütmeyi durdurma davasını kaybedeceklerini anladıkları zaman da 2017 Mayıs'ta "Epique Island Marina" projesi için başvurdular. Başvurudan bir ay sonra yapılan halkın katılım toplantısında kendilerine marina işine karşı çıktığımızı söyledik. Toplantı bakanlıkta bir karşılık bulmadı. ÇED komisyonu iki defa projeyi inceleme toplantısı yaptı, firmanın ÇED raporunu da yeterli görüp askıya çıkarttı. Tamamıyla yanlış bilgilerle donanmış, çok zayıf, şişirme bir rapor. Bugün itiraz için son gün. Rapor bin 200 sayfa, bomboş, copy paste bir sürü bilgi. ÇED sürecinden olumlu sonuç alırlarsa, marinayı yapmaya çalışacaklar. Rapora onay çıkarsa 158 kişi Çevre Bakanlığı'na dava açacağız."


Geri Dön