26 / 03 / 2025

Bodrum Güvercinlik’te deniz gören müstakil evlerin fiyatları 20 milyon TL’ye yükseldi!

Bodrum Güvercinlik’te deniz gören müstakil evlerin fiyatları 20 milyon TL’ye yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Ayşe Aydın Tunca, Bodrum Güvercinlik’te deniz gören müstakil evlerin fiyatlarının 20 milyon TL’ye yükseldiğini belirtti.


Tatilcilerin gözdesi Bodrum İlçesi için Güvercinlik geçiş hattı olması nedeniyle önemli bir değere sahip. Güvercinlik bölgesini masaya yatıran EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Ayşe Aydın Tunca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu bölgede deniz gören müstakil yapıların 15-20 Milyon TL, diğer müstakil yapıların ise 10-15 Milyon TL aralığında olduğunu belirtti.

Ayşe Aydın Tunca açıklamasında ayrıcaa arsa birim fiyatlarının da25.000-35.000 TL/m2 arasında seyrettiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Bodrum Güvercinlik’in Milas-Bodrum karayolu üzerinde konumlanmış bir mahalle olarak diğer ilçelere geçiş ve havalimanına ulaşım aksı üzerinde olduğunu dile getiren EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Ayşe Aydın Tunca,  “Güvercinlik Bodrum’un en uzak mahallelerinden bir tanesi. Bodrum İlçesi Güvercinlik mahallesinde 3-4 milyon Türk Lirası fiyatlarda villa bulmanın mümkün olmadığını görüyoruz.

Söz konusu bu bilgi doğrultusunda yapmış olduğumuz incelemelerde 3-4 milyon Türk Lirası bandındaki satılık ilanların Milas-Boğaziçi ve Adabükü bölgesinde ya da Dörttepe mahallesinde bulunduğu fakat Bodrum-Güvercinlik’te yer alıyormuş gibi pazarlanmakta olduğunu gözlemliyoruz.

Bu algıda GüvercinliK’in Milas-Bodrum Havaalanı’na oldukça yakın, yalnızca 10-15 dakika mesafede olmasının da etkisi büyük. Bu  durum da bölgenin ulaşım açısından çok avantajlı olmasını sağlıyor. Havaalanına kolay erişim, bölgenin değerini artıran başka bir faktör.” diye konuştu.

Bodrum Güvercinlik’te deniz gören müstakil evlerin fiyatları 20 milyon TL’ye yükseldi!

Açıklamasında Bodrum Güvercinlik bölgesinde Bodrum’un diğer bölgelerine nazaran daha uygun fiyatlı dubleks yapılar görüldüğünü de dile getiren Tunca,  “Çünkü söz konusu bu bölge emlak pazarına açık bir bölge değil. Yatırımcılar için bir yatırım bölgesi değil.

Yeni inşa edilen ve pazarlanacak bir site, tesis vs. yok. Güvercinliğin ada kısımları ve yolun alt kısmı otel bölgesi şeklinde kullanılıyor. Söz konusu o bölgenin bir kısmında ise imar planı bulunmaması nedeniyle imar affından yararlanmış yapı kayıtlı taşınmazlar bulunuyor.  

Bu bölgede deniz gören müstakil yapıların fiyatları 15-20 Milyon Türk Lirası arasında değişiyor. Eski tadilata ihtiyacı olan müstakil yapılar da  10-15 Milyon Türk Lirası aralığında. Denize sıfır konumda yer alan çoğu yapı ise eski yapı olup bölge yerli halkı tarafından kullanılıyor. “ dedi.

Yaptığı açıklamada gündemden düşmeyen arsa fiyatlarıyla da ilgili bilgi veren Tunca, “Bölgede 2 kat yapılaşma hakkına sahip olan arsaların birim fiyatlarının 25.000-35.000 TL/m2 arasında olduğunu görüyoruz. 

Söz konusu bu bölge yapılaşmaya hazır arsa sayısı oldukça az olması nedeniyle yatırımlık bir bölge değil. Bu nedenle de imarlı az sayıdaki arsalar için oldukça yüksek rakamlar talep ediliyor. Tüm bunların dışında diğer yandan bu bölge turistlik tesisler için bir yatırım bölgesi olsa da konut amaçlı kullanılmak için bir yatırım bölgesi değil.

Bu bölgeler oturum için daha çok tercih ediliyor. Eğer yatırım için düşünülürse, Güvercinlik uzun vadede yine kazandırabilecek bir bölge. Fakat söz konusu bölgenin bazı kısımlarında imar durumuna ve altyapıya dikkat etmekte yarar var.” dedi.


Geri Dön