19 / 04 / 2024

Bodrum turizmini 12 aya yaymak için yeni bir girişim başlatılıyor!

Bodrum turizmini 12 aya yaymak için yeni bir girişim başlatılıyor!

Turizmde yara alan Bodrum'da otelci, esnaf ve seyahat acentesi sezonu 12 aya çıkarmak için el ele verdi



Ege'de ilk defa uygulanacak sistemde oteller uygun fiyat verecek, mağazalar oteli finanse edecek, acente ise uçak riskine girerek oteli açık tutacak.

Son yıllarda turizmde eski popülerliğini yitiren Bodrum'da turizmi yeniden eski günlerine kavuşturmak hatta otelleri kış aylarında da doldurarak bölge turizmini 12 aya yaymak için yeni bir girişim başlatılıyor. Daha önce yaz sezonunun 2-3 aya sıkıştığı, kışın ise kapanan bölgedeki oteller teker teker açılma planları yapıyor. Bu kış aylarından itibaren başlatılacak yeni sistemde Bodrum esnafı, otelciler ve seyahat acenteleri el ele vererek bölge turizmini kurtarmayı planlıyor. Bodrum'daki halı, deri ve kuyumcu gibi büyük mağazaların sahibi olan işadamları otellerin kışın doluluğunu finanse edecek. Seyahat acentesi de otele getirdiği müşterilerin minimum 4 gün alışverişe çıkarma garantisi verecek. Oteller ise seyahat acentelerine daha uygun fiyat vererek oda kapasitelerini dolduracak. Bu sene açılan Bodrum Holiday Resort'ün başlatacağı sistemde Alman ve Fransız pazarlarında Bodrum kış aylarında kültür ve alışveriş turları ile pazarlanacak. Bodrum'daki büyük halıcı, kuyumcu, derici gibi iş kollarından işadamlarıyla yaptığı anlaşmada sadece tek bir otel için bu sene Almanya ve Fransa'dan 20 bin turistin getirilmesi garanti edildi. Sistemin başarılı olması halinde diğer otellere de yayılarak bölge turizminin yeniden eski cazibesine döndürülmesi planlanıyor. Bodrum Holiday Resort Otel işletmecisi Gürel Aydın, Bodrum turizmini 12 aya yayma politikasında kültür ve alışveriş turlarına ağırlık vereceklerini söyleyerek, kış ayında açık kalacak otelin tüm ödemesini Bodrum'daki işadamları yapıyor. Çünkü otellerin kapalı olmasından onlar da zarar görüyor. Bu nedenle de finansmanını onlar sağlıyor" dedi.

ACENTE RİSKE GİRİYOR
Bodrum'un ayakta kalması için bu modelin şart olduğunu da söyleyen Aydın, "Otel uygun fiyat veriyor. Mağazalar oteli finanse ediyor. Seyahat acentesi ise uçak riskine giriyor" diye konuştu. Aydın, turistlere pazarlanacak kültür turlarına Bodrum ve çevresindeki Bodrum Kalesi, Pamukkale, Truva, Kuşadası gibi yerlerin dahil olacağını söyledi. Aydın, bu sene Bodrum'da ilk defa deneyecekleri sistemin başarılı olması halinde önümüzdeki yıllarda başka otellerin de aynı sistemi uygulayacağını söyledi. Aydın ayrıca, istihdama da önemli katkısağlayacaklarını söyleyerek "Otelde yaz sezonunda 337 kişi çalışıyor. Biz ise bu sistemle 60-70 kişiye daha kış sezonunda istihdam sağlayacağız" dedi.

Bodrum'da iki ayda bütün yılı kurtarma dönemi bitti

BODRUM Holiday Resort Otel işletmecisi Gürel Aydın, Antalya'da turizmi 12 aya yayma politikası kısmen başarılı oluyor. Oteller 12 ay açık kalıyor. Ege'de ise böyle bir şey söz konusu değil. Bodrum'da temmuz- ağustos odaklı turizm politikası yürütülüyor. Egeli işletmeciler şimdiye kadar tüm yılı iki ayda kurtarmışlar. Ancak biz Bodrum'da da turizmin 12 aya yayılması için öncülük edeceğiz" dedi.

20 bin turist gelecek
Bodrum turizmini 12 aya yayma girişimine ilk olarak bu sene açılan Bodrum Holiday Resort, esnaf ve seyahat acentesi ile birlikte yaptığı anlaşma ile başlıyor. Otel bu sistemle kışın 20 bin turisti garantiledi.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön