19 / 03 / 2024

Bodrum’da 8 projeye mühür!

Bodrum’da 8 projeye mühür!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarındaki inşaatları tek tek inceledi. Bölgedeki 8 şantiye imara aykırılıkları nedeniyle mühürlendi. Bakan Kurum, “Firmalara 1 ay süre vereceğiz. Kaçak inşaatları yıkmazlarsa biz yıkacağız” dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarında incelemelerde bulunan. İmara aykırı inşaatları tespit etmek için saha gezisi yapan Bakan Kurum, yetkililerden tüm projeler hakkında bilgi aldı. Yapılan inceleme sonrasında 1611 konut ve 4 otel yapan 8 firmanın şantiyesi mühürlendi. Lüks konut villa ve otel projeleri imara aykırı bölümleri yıkmak zorunda kalacak.

BİZ YIKARIZ

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Türkiye’nin hiçbir yerinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini kaydeden Bakan Kurum, “Muğla’da 100 bakanlık çalışanı sahada gezdi ve gerekli tespitler yapıldı. 8 projede imara aykırılık tespit edildi ve mühürledi. Firmalara tebligatlar yollanacak ve 1 ay süre verilecek. Eğer kendileri aykırılıkları gidermezse biz valilikler aracılığıyla resen yıkım yapacağız. Bu doğal güzellikler içinde fütursuzca yapılan işlere izin vermeyiz” diye konuştu. 

20 BİN KAÇAK

Sadece firmalar değil bu yapılara izin verenler hakkında da cezai işlem uygulayacaklarını belirten Bakan Kurum, ülke genelinde denetimlerin arttırılacağını belirtti. Son 1 yılda ülke genelinde 20 bin kaçak yapı tespit edildiğini sözlerine ekleyen Kurum, “Bunun 7 bin 200’ü sahilde ve 3 bin 260’ı Muğla’da. 1300 adeti de özel çevre koruma alanı ve sit alanlarında. Tüm bunlar için gerekli adımlar atılıyor” açıklamasında bulundu. 

Bodrum’da 8 projeye mühür!

İŞTE O PROJELER

1- Bodrum Yalıkavak’ta bulunan 75 adet villa ve kıyı yapıları bulunan proje durduruldu.

2- Bodrum Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut ve kıyı yapılarından oluşan proje mühürlendi.

3- Bodrum Gölköy’de bulunan ve mühürlenen projede 116 konut bulunuyor.

4- Bodrum Yalıkavak’ta bulunan projede 350 konut, otel ve kıyı yapıları inşaatı durduruldu.

5- Yalıkavak’ta inşa edilen projedeki 70 adet konut ve kıyı inşaatı durduruldu.

6- Gümbet’te inşaatına başlanan ve mühürlenen projede 131 konut ve kıyı yapıları bulunuyor.

7- Bodrum Yalıçiftlik’te bulunan 400 konut ve otel inşaatı durduruldu.

8- Göltürkbükü’nde yapılan 50 konut ve otelden oluşan proje mühürlendi.

SAHİL GÜVENLİK TEKNESİYLE DOLAŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Muğla’nın Bodrum yarımadasında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetim yaptı. Kurum, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda bulunan yapıların imara aykırılıklarını yerinde inceledi. Kurum, yapılan denetimler sırasında kıyılara yakın bulunan balık çiftliklerini de gezdi. Balıklara atılan yemlerin denizi kirlettiğine dair çıkan haberlerin yoğunlaşması üzerine Kurum, Bodrum’daki Cennet Koyu yakınlarındaki balık çiftliğini de yerinde incelemeler yaptı.

Bodrum’da 8 projeye mühür!

TARTIŞMALI PROJEDE YIKIM YAPILACAK

Bodrum Gündoğan’da yoğun yapılaşmasıyla dikkat çeken projeyle ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, “Bu projeyi de inceledik. Hem kıyı yapılarında hem de kara tarafında aykırılık tespit edildi. Kot kesitle ilgili sorunları var. Ayrıca görüntü kirliliği sorunu var. Hafriyatları şantiye yakınında. Bunlarla ilgili tüm cezai işlemler yapıldı” dedi. Söz konusu projede bir aylık sürede imara aykırı kısımlar yıkılacak.

Bodrum'da 1.611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu!


Geri Dön