23 / 04 / 2024

Bodrum'da emlak fiyatları büyükşehirleri sollamaya başladı!

Bodrum'da emlak fiyatları büyükşehirleri sollamaya başladı!

Gayrimenkul uzmanları, Mandarin, Swissotel ve Jumeriah gibi dünyaca ünlü otel markalarına ev sahipliği yapacak olan Bodrum'un yakın zamanda dünya turizminde payını artıracağını belirtiyor. İşte öngörüler...



Tatil ve yazlık denilince akla ilk gelen yerlerden Bodrum, turizm beldesi olma imajından yavaş yavaş sıyrılıyor. Yaz sezonunda 2 ile 3 milyon arasında insanı ağırlayan Bodrum, Türkiye'nin birçok büyükşehir belediyesinden daha büyük nüfusa sahip olmasıyla önemli fırsatları barındırıyor. 


EVA Gayrimenkul Değerleme  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Mandarin, Swissotel ve Jumeriah gibi dünyaca ünlü otel markalarına ev sahipliği yapacak olan Bodrum'un yakın zamanda dünya turizminde payını artıracağını söyledi. 


Akkaya, katma değeri yüksek prestijli projelerdeki konut metrekare fiyatlarının 10 bin liradan başladığını ve 30 bin liraya kadar yükseldiğini ifade ederek, daha içeride yer alan projelerde ise birim fiyatlarının 5 bin lira seviyesinde olduğunu söyledi. 


Akkaya, Fethiye ve Marmaris'in turistleri cezbetmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Fethiye ve Marmaris'te konutlar yerel firmalar tarafından yapılıyor. Metrekare fiyatları ise yüksek standartlara sahip konutlar için 3 bin 500 ile 5 bin 500 lira arasında değişiyor" dedi. 



Dünya




Geri Dön