25 / 04 / 2024

Bodrum'da imara aykırı rezidans ve villa inşaatı yıkılıyor!

Bodrum'da imara aykırı rezidans ve villa inşaatı yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu alanda imara aykırılığı tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemi sürüyor.



Muğla'nın Bodrum ilçesi Türkbükü Mahallesi Çetiliburnu bölgesinde yer alan rezidans ve villa inşaatının, Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı kısımlarıyla ilgili 24 Ağustos'ta başlanılan yıkımlar devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaat sahiplerinin, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde bir süredir devam ettiği yıkım işlemi, inşaat sahiplerinin yaptığı başvuru sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verildi.

Projenin 35 metre yüksekliğine sahip asansör kulesi ve geçiş koridorunun bazı noktalarındaki yıkım görevlileri tarafından yapılıyor. Çalışmalar kapsamında asansör kulesinin büyük bölümünün yıkımı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında iş makineleri de kıyıdan desteklendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tekneyle Bodrum'da 20 Ağustos'ta kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadelelerni sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinin kıyı şeridinde yer alan imara aykırı olması nedeniyle inşaatlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Göltürkbükü ve Gündoğan sınırleri içerisinde yer alan rezidans, villa ve otel inşaatı projesinde de incelemelerde bulunan Kurum, projede bulunan imara aykırı olan kısımları için yerinde tespit çalışmalarına başladı.

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatındaki yıkım!


Geri Dön